Öğrenciler okuldan tahliye edildi

Milas İlçesine bağlı Selimiye beldesinde, ilkokulu su basınca veliler öğrencilerini okuldan aldı, eğitime ara verildi. Selimiye İlkokulu B Blok’ta yapılan tadilat ve çatı yenileme çalışmaları gecikince okulu su bastı. Gece...

Öğrenciler okuldan tahliye edildi

Milas İlçesine bağlı Selimiye beldesinde, ilkokulu su basınca veliler öğrencilerini okuldan aldı, eğitime ara verildi. Selimiye İlkokulu B Blok’ta yapılan tadilat ve çatı yenileme çalışmaları gecikince okulu su bastı. Gece boyunca devam eden sağanak yağışın etkisi ile çatı çalışmalarının bitmemiş olması üst kat dahil okulun birçok bölümünde su baskınlarına neden oldu. Özellikle tavandan akan sular sınıfları eğitim verilemez hale getirince duruma önce veliler müdahale etti. Öğrencilerinin eğitim verilemeyecek sınıflardan alan veliler çalışmaların neden bugünlere sarktığının yanıtını isterken, okul idaresi gününde başvurularını yaptıklarını söyledi. İş geciktiren müteahhit firma yetkilisi ise, “her şey normal ilerliyor” dedi.

Okul içinde defalarca tutanak tutulmasına rağmen güvenlik önlemi bile almayan müteahhit firma özellikle moloz atıklarını ve tehlikeli çalışmasını bir çok kez öğrencilerin bahçede oynarken yapması çocukları tehlikeye düşürdüğünü iddia eden veliler ayrıca birkaç kez de ayaklarına çivi batan çocukların gizlice tedaviye götürüldüklerini söyledi.

Okul idaresi ise gün boyu nerede ise binanın nöbetini tutuyor. Okul Müdürü defalarca tutanakla belirledikleri bu eksiklere firmanın tepkisiz kalması üzerine öğretmenlerle adeta nöbet tuttuklarını söyledi.

İl Özel İdaresi Destek Birimi tarafından 26 Nisan 2012’de ilk tutanağı tutulan ve acilen yapılması ifadeleri yer alan çatı için 5 Haziran 2012’de ikinci bir rapor tutularak imza altına alınmasına rağmen 25 Eylülde ihaleye çıkarılan çatı yenileme işi, 10 gün itiraz süresinin ardından 5 Ekim de firmaya teslim edildi. O günden bugüne aksatılan işlere firmanın bazen de işçi göndermemesi eklenince çatı bitirilemediğini söyleyen veliler, “neden bu kadar gecikti” diye tepki gösterdi.

Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Han ise gün içinde okula giderek incelemelerde bulunurken, gerekenin yapılacağını söyledi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.