ÖĞRENCİLER MADEN ŞEHİTLERİNİ ANDI

Yatağan Anadolu Lisesi ve Yatağan Gazi Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören bir gurup öğrenci Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçileri andı. Yatağan Anadolu Lisesi ve Gazi Anadolu Lisesi’nde...

ÖĞRENCİLER MADEN ŞEHİTLERİNİ ANDI

Yatağan Anadolu Lisesi ve Yatağan Gazi Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören bir gurup öğrenci Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçileri andı. Yatağan Anadolu Lisesi ve Gazi Anadolu Lisesi’nde eğitim gören yaklaşık 40 öğrenci Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçiler için anma etkinliği düzenlediler. Öğrencilerin düzenlemiş oldukları anma etkinliğinde Yatağan İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz tarafından dua madenciler için dua edildi. Müftü Yılmaz tarafından yapılan öğrenciler duaların ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler adına bir açıklama yapan Yatağan Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Günay Yücel; “Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden 301 kişi için bugün burada toplanmaktayız. Birkaç gün önce siyah kömür içindeydiler, şimdi ise beyaz bir kefenin. Onlar bir ekmek parası için renklerden vazgeçtiler somanın ortasında olduğu gibi yüreğimizde alevler içinde. Tüm Türkiye’yi derin kömür karası bir üzüntü kapladı. 302 kahraman, 302 emekçisini kaybetti bu vatan, bir o kadarı için aklımız fikrimiz Soma’da onlar arkalarında her gün kapıya koşarak babasını bekleyen çocuklar, akşam yemeğini evinin reisi ile yemek isteyen eşler anneler bıraktılar. Bugün hep kara bir gün olarak hatırlanacak. Belki de babalarını kaybeden çocuklar babalarının kıyafetlerini koklayarak büyüyecekler. Ne olduğunu anlamayan annelerine 'Babam ne zaman gelecek' diyecekler. Söylenemez ki o minik yüreklere bir daha geri gelemeyecekleri. Bize birçok şey öğretti şimdiden Soma. Birilerini kayıp etmeden, bir şeyleri sorgulamıyoruz farkına varmıyoruz. Öyle bir yerde yaşıyoruz ki alevlerin içinden çıkarılan bir madencimiz kendisini beyaz bir sedyeden değersiz görüyor. Ne acı ki soma ile birlikte bizimde yüreğimiz patladı. Bir şeyi daha öğretti Soma, Sobada kömürler yanar Soma’da yürekler. Bugün burada yapacağımız dualar ile hala kurtarılmayı bekleyen abilerimizin kalplerine ışık ve huzur olsun. Yatağan Anadolu Lisesi olarak Soma’ya yardım için herkesin elini taşın altına koymasını istiyor, buraya gelerek destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.