Öğrenciler, Kent Ormanını temizlediler

Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi 6-A sınıfı öğrencileri Menteşe Belediyesi ve Muğla Çevre Geliştirme Derneği’nin destekleriyle Yaraş Mahallesi’nde bulunan Kent Ormanını temizlediler.Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş,...

Öğrenciler, Kent Ormanını temizlediler

Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi 6-A sınıfı öğrencileri Menteşe Belediyesi ve Muğla Çevre Geliştirme Derneği’nin destekleriyle Yaraş Mahallesi’nde bulunan Kent Ormanını temizlediler.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, çocuklara temiz çevre bilincinin aşılanmasının önemine değinerek, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza özellikle bu yaşlarda çevre temizliği bilincinin aşılanması çok önemlidir. Temiz çevre, bilinçli bireylerle oluşur ve korunur. Menteşe Belediyesi olarak bu tarz sosyal ve çocuklara yönelik projelere önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan temizlik çalışması ile ilgili bilgi veren Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emin Şimşek, “Fen ve Teknoloji dersi içerisinde yer alan çevre uygulamamız için böyle bir etkinlik yapalım istedik. Yapılan temizlik uygulaması ile amacımız çocuklarımızın çevre bilincinin gelişmesini sağlamak ve bahar ayına girerken kent ormanını temizlemek. Öğrencilerimiz çöpleri toplarken bu çöplerin doğaya bırakılmaması gerektiğinin de farkına vardılar.  Bu çalışma için Menteşe Belediyesi’nden destek istedik. Sağ olsunlar bize çok yardımcı oldular. Temizlik için gerekli eldiven ve çöp poşetlerini bize sağladılar” dedi.

Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi 6-A sınıfı öğrencileri kent ormanını temizlemelerinin ardından Muğla Çevre Geliştirme Derneği Başkanı Nihal Yılmaz öğrencilere atıklar ve çöplerle ilgili bilgiler aktardı.

Çöp toplama etkinliğinin sonunda Menteşe Belediyesi Temizlik işleri tarafından öğrencilere meyve suyu ikram edildi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.