Öğrenciler gelin oldu

Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin geleneksel hale getirdiği alan tanıtımı etkinliklerinde öğrenciler gelinlik giydi.Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, Giyim Üretim Teknolojisi...

Öğrenciler gelin oldu

Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin geleneksel hale getirdiği alan tanıtımı etkinliklerinde öğrenciler gelinlik giydi.

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, Giyim Üretim Teknolojisi alan tanıtımı planlaması kapsamında sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Okulun konferans salonunda sektör temsilcilerinin alan seçimi ile ilgili düzenlenen seminerin ardından, öğrenciler kendi diktikleri giysileri tanıttı. Daha sonra Derya gelinliğin sahibi Derya Dost’un diktiği 4 gelinliği giyen öğrenciler konferans salonunda bu gelinlikleri sergilediler.

Seminerde öğrencileri bilgilendiren Derya gelinliğin sahibi Derya Dost, giyim sektöründe yer alışının hikayesini öğrenciler ve öğretmenlerle paylaştı. İlk başlarda giyim sektöründe yer almak istemediğini turizme yöneldiğini anlatan Derya Dost; “Zaman geçtikçe turizmin bana göre olmadığını anladım. Tekrar sınava hazırlandım ve Selçuk Üniversitesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanını kazandım. 4 sene staj yaptım. Fabrika ve birçok yerde çalıştım ve sonra anladım ki ben bu bölümü çok seviyorum. İyi ki okumuşum. Severek yaptığınız müddetçe bu mesleği yaparken müthiş keyif alıyorsunuz. Hayal ettiğiniz nedir bilmiyorum ama bu bölümde çok mutlu olacağınıza inanıyorum.” dedi.

Seminer hakkında bilgilendirmede bulunan moda tasarım giyim öğretmeni Selda Can ise; “9. Sınıflara kendi alanımızla ilgili tanıtım tapmak için bu programı hazırladık. Bu alanda neler yapılıyor, bu alanda yetişmiş kişiler neler yapmışlar, nerelerde çalışıyorlar bunları göstermek ve ilerde kendilerinin neler yapabileceğini göstermek için düzenledik. Bu sene öğrencilerimiz tercih yapacaklar ve seçmek istedikleri alanları tanıtmak istedik” dedi.

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Yıldız Özeren ise “Giyim Üretim Teknolojisi alan tanıtımı planlaması kapsamında, giyim bölümü öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı alan tanıtımı, sektör temsilcileri ve mezun öğrencilerin katılımıyla yapıldı.” diye konuştu.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.