Öğrenciler barınağı ziyaret etti

75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencileri Marmaris Belediyesi Hayvan Barınağı'nı ziyaret ettiler. hayvan barınağını ziyaret eden öğrenciler, hayvanlara karşı olan sevgilerini barınakta bulunan köpekleri severek gösterdiler.Gerçekleştirdiği...

Öğrenciler barınağı ziyaret etti

75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencileri Marmaris Belediyesi Hayvan Barınağı'nı ziyaret ettiler. hayvan barınağını ziyaret eden öğrenciler, hayvanlara karşı olan sevgilerini barınakta bulunan köpekleri severek gösterdiler.

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencileri hayvan barınağı  ziyaret ettiler. Oradaki hayvanlar ile kaynaşan Manisa Doğa Koleji öğrencileri, hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan bu canlıların da, iyi şartlarda yaşamaları ve yaşatılmaları gerektiğini öğrendiler.

Okul Müdürü Alpaslan Selçuk ve Rehber Öğretmeni Berna Ergün  ile birlikte  barınağı ziyaret eden öğrenciler, kendi aralarında topladıkları paralarla aldıkları mamalarla kedi ve köpekleri beslediler.

Okul Müdürü Alpaslan Selçuk ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için barınağa ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocukların hayvanları koruma anlamında çok duyarlı olduğunu dile getiren Selçuk "Toplumda hayvan sevgisini aşılamak, hayvanları korumak en büyük temennimiz. Bu sadece belediyenin görevi değil, bütün halkın yapması gereken bir iş. Bunun eğitimle olacağını ve bu yaşlarda başlayacağını düşünüyoruz.

Rehber Öğretmen Berna Ergün ise  Öğrencilerin, yaparak yaşayarak öğrenme süreci içerisinde derslerini gördüklerini, sahipsiz hayvanların nerede bakıldığı, nasıl beslendiği, nasıl tedavi edildiklerini sözle anlatmak yerine, konuları görerek öğrenmelerinin daha yararlı olacağını belirtti.

Tüm hayvanlarda olduğu olduğu gibi köpeklerin de tıpkı insanlar gibi sevgiye, ilgiye ve her zaman yardıma ihtiyaçları olduğunu düşündüklerini söyleyen öğrenciler, "Bugün onlara sevgimizi, gönlümüzü verdik. Bizleri ilk defa görmelerine rağmen hiç yabancılık çekmediler onlar da bize sevgilerini gösterdiler. Onlarla arkadaş olduk. Çok mutluyuz sevinçliyiz. İlgililere teşekkür ederiz" şeklinde konuştular.

Öğrenciler de  hayvan sevgisinin çok önemli olduğunu bazı işletmecilerin turizm sezonunda besledikleri hayvanları sezon sonunda sokağa bıraktıklarını ifade ederlerken  bu durumun sahipsiz sokak hayvanlarının çoğalmasına neden olduğunu söylediler.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.