Öğrenciler balıkları ve balıkçılığı tanıdı

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün öğrencilere yönelik devam eden “Su Ürünleri ve Balıkçılığı Tanıtma” projesi ilgi görmeye devam ediyor. Üç farklı okula yönelik yapılan gezi ve eğitim programına...

Öğrenciler balıkları ve balıkçılığı tanıdı

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün öğrencilere yönelik devam eden “Su Ürünleri ve Balıkçılığı Tanıtma” projesi ilgi görmeye devam ediyor. Üç farklı okula yönelik yapılan gezi ve eğitim programına iki yeni okul daha eklendi. Özellikle Muğla’nın dağ köylerinden seçilen okullarda yapılan çalışmadan çocukların çok mutlu olduğu gözlendi. Su ürünleri ve balıkçılık konusunda konu uzmanı personel tarafından verilen eğitime öğrencilerin ilgisi büyüktü.

İlk olarak Muğla İli Menteşe İlçesi Taşlı Köyü İlkokul öğrencileri İl Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Müdür Vekili Muhammed Sevinç ile İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın öğrencilere İl Müdürlüğü çalışmaları ve su ürünleri hakkında bilgiler vererek, ikramlarda bulundular. Ardından öğrenciler Akyaka’da eğitim gördü, azmakta tekne turu yapılarak ardından balıklar tanıtıldı. Balıkçılarla da bir araya gelen öğrencilere sürpriz yapılarak at çiftliğinde midilli sevme fırsatı verildi. Balık ikramında bulunulan öğrencilere, balık yemenin faydaları anlatıldı. Sahilde denizde eğlenen öğrenciler Muğla’da olmalarına rağmen ilk defa denizi yakından görme fırsatı bulduklarını ifade ettiler. Öğrenciler birçok farklı balık türünü de görme fırsatı buldular.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su ürünleri Balıkçılık Şubesi, Menteşe İlçesi dağ köylerinden Göktepe J.Uzm. Çvş.Şehit Berkant Şara İlkokulu ve ortaokulu öğrencilerini köyünde ziyaret etti. Sınıflarda su ürünleri ve balıkçılık konusunda eğitim veren şube çalışanları, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Ardından okul bahçesinde öğrencilere balık ekmek ikram edildi, şapka hediye edildi. Öğrenciler balığın çok lezzetli olduğunu ve çok sevdiklerini, bundan sonra daha çok balık tüketeceklerini söylediler.

Su ürünleri ve Balıkçılık Şubesi Müdürü Dr. Hayal Demirhan, eğitim çalışmalarının okullarda çok ilgi gördüğünü ve birçok okuldan da talep geldiğini ifade etti. Çalışmalarına son hız devam edeceklerini belirten Demirhan, öğrencilere yönelik yapılan eğitimin dönüşlerinin çok olumlu ve umut verici olduğunu söyledi. Demirhan; Bu çalışmalarda öğrenciler kadar kendisinin ve personelinde keyif aldığını, bu proje ile su ürünleri ve balıkçılığı görmeyen öğrenci kalmayacağını, yerinde eğitim fırsatı yaratacaklarını sözlerine ekledi.

Okul müdürleri ise yapılan eğitimin öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu, su ürünleri ve balıklara bakış açılarının değiştiğini ifade ettiler. İl Müdürlüğünün bu konudaki çabasını takdirle izlediklerini ve emeklerinden dolayı teşekkür ettiklerini söylediler.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.