Öğrenci kayıtları e-kayıt sisteminde

Sınavsız öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumları bünyesindeki programların 9’uncu sınıflarına öğrenci kayıtları, e-Kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirilecek.Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden...

Öğrenci kayıtları e-kayıt sisteminde

Sınavsız öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumları bünyesindeki programların 9’uncu sınıflarına öğrenci kayıtları, e-Kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2013-2014 eğitim öğretim yılında sınavsız öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemlerine yönelik olarak bilgi verildi.

Yapılan açıklamada, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulların bünyesindeki ortaöğretim kurumlarının "meslek lisesi" ile çok programlı liselerin bünyesindeki "genel lise", "meslek lisesi" ve "imam hatip lisesi" programları ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların "imam hatip lisesi" programlarının 9’uncu sınıflarına öğrenci kayıtları, e-Kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirileceği belirtildi.

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına; Ortaokulların 8. sınıfını tamamlayan, daha önceki öğretim yıllarında tamamlamış ve herhangi bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayanlar ile örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt-kabul şartlarını taşıyanların 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yapılacak yeni kayıt işlemleri, ilgililerin kayıt-kabul şartlarını taşımaları kaydıyla e-kayıt başvurularını ‘e-okul.meb.gov.tr’ adresinden yapacakları, Öğrencilerin 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında 10 adet okul tercih edebilecekleri ve kesin kayıtların 02-13 Eylül 2013 tarihleri arasında okul müdürlüklerince yapılacağı şeklinde belirtildi.

Açıklamada okul tercih sonuçlarının 02 Eylül 2013 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden ilan edileceği kaydedildi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.