Öğrenci Gemisi Dünya Birincisi

Bodrum ilçesinden 10 Eylül’de ayrılarak Dünya Yelken Yarışları’na katılan ‘STS Bodrum’ gemisi, ilçeye birincilikle döndü.21 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında İspanya-Fransa-İtalya rotasında gerçekleşen "Tall Ships Regatta...

Öğrenci Gemisi Dünya Birincisi

Bodrum ilçesinden 10 Eylül’de ayrılarak Dünya Yelken Yarışları’na katılan ‘STS Bodrum’ gemisi, ilçeye birincilikle döndü.

21 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında İspanya-Fransa-İtalya rotasında gerçekleşen "Tall Ships Regatta 2013" yelken yarışlarına katılan Türkiye'nin ilk yelkenli okul gemisi 'STS Bodrum', dünya birinciliği ile ilçeye döndü. Bodrumlu yelkenciler, Bodrum Limanı’nda yüzlerce kişinin katıldığı törenle karşılandı. Karşılama törenine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Okul gemisinin öğretmeni Yücel Köyağası’na çiçek veren Kocadon, okul gemisinin aldığı başarı ile gurur duyduklarını ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Okul gemisinin kaptanı Mustafa Cengiz, “Çok uzun bir yolculuk oldu, birinci olmamız tüm yorgunluğumuzu unutturdu” dedi.

Denizcilerin aile ve yakınları ile hasretle kucaklaştıkları törende duygusal anlar da yaşandı. STS Bodrum okul gemisinin dönüş yolunda hiç durmadan bir hafta yol alarak Bodrum’a ulaştığı öğrenildi. Bodrum Kalesi karşısına demir atan STS Bodrum isimli gulet, 21 ülkeden 41 yelkenli teknenin katıldığı yarışların ikinci etabında B grubu teknelerin yarıştığı etapta en yakın rakibine 8 saat fark atarak birincilik kupasını kazandı. 36 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki Türkiye’nin ilk ve tek yelkenli okul gemisi STS Bodrum Okul Gemisi, yarışa katılmak için toplam 3 bin deniz mili yol katetti.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.