Oğlan Bizim Kız Bizim Seyirciyle Buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümü öğrencilerinin Oynadığı “Oğlan Bizim Kız Bizim” adlı oyunları 12 Ocak 2020 gecesi seyirciyle buluştu.Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümü...

Oğlan Bizim Kız Bizim Seyirciyle Buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümü öğrencilerinin Oynadığı “Oğlan Bizim Kız Bizim” adlı oyunları 12 Ocak 2020 gecesi seyirciyle buluştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümü öğretmeni Utkan Özüpakın yönettiği, dans eğitmeni Yasemin Çoşkun’un da katkılarıyla iki perdelik oyunu gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde sergilendi. Oğlan Bizim Kız Bizim adlı oyunda yurt dışında tanışan kızımızla Hintli oğlanın evlenmeye karar vermesiyle. Hintli ailenin Muğla’ya kız istemeye gelmesiyle beraber, iki kültür arasındaki farklılıklar Muğla’nın Kültür zenginliklerini, sevginin engel tanımadığını, komedinin VODVİL ( Çok Karmaşık iç içe geçmiş olaylar dizisinden oluşan oyun çeşidi. Yanlış anlaşılmalar, yanılmalarla sürüp, bir noktada Arapsaçına dönen durum sonunda mutlu bir çözüme ulaşmak.

Bunlar sinema ve televizyon yâda tiyatro oyununa aktarmak. Bu yüzden çok tiyatro kokusu taşır. Komedinin zor bir türüdür.) türündeki oyunlarını Hint dansı gösterisiyle tamamlayan oyuncular seyirci tarafından büyük bir coşkuyla ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda Tiyatro bölümü öğretmeni Utkan Özüpakın “Oyunu üç ay gibi bir kısa sürede hazırladıklarını, oyunun 2 perdelik bir oyun olduğunu, duyduğu hint müziğinden esinlenerek yazdığını ve toplumlar arasındaki kültür farklılıklarının anlatıldığı ayrıca Muğla’nın kültürel zenginliklerini, aşkın dil din ve ırk tanımadığını ve mutlu sonla biten bir hikâyeyi ele aldım. Arkadaşım yasemin öğretmeninde yardımıyla oyunu Hint dansıyla tamamladık. Oyuncu arkadaşlarımın da büyük bir özverileriyle 3 ay kısa bir sürede hazırlandık. Başarılı olduğumuza inanıyorum. Bunun ödülünü siz değerli Muğlalı Tiyatro severlerden aldık. Muğlalılarının tiyatroya bu kadar ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor.

Tüm oyuncu arkadaşlarıma, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve siz değerli Muğla halkına çok teşekkür ettiğini belirtti.

Defne Bilgivar

Bu haber toplam 266 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.