Ödüllü Kampanya sona erdi

Muğla Belediyesi tarafından Ocak ayı başında başlayan Satranç takımı ödüllü atık toplama kampanyası sona erdi.Kampanyada, büyük bir poşet ambalaj atığı toplayan veya 2 litre kızartmalık atık yağ biriktiren veya 30 adet...

Ödüllü Kampanya sona erdi

Muğla Belediyesi tarafından Ocak ayı başında başlayan Satranç takımı ödüllü atık toplama kampanyası sona erdi.

Kampanyada, büyük bir poşet ambalaj atığı toplayan veya 2 litre kızartmalık atık yağ biriktiren veya 30 adet atık pil toplayan çocuklara bir adet satranç takımı hediye edildi.

Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, “Yaz aylarında yaptığımız ve çocuklarımızın geri dönüşüme olan ilgisini arttırmayı hedefleyen basketbol ve voleybol topu ödüllü atık toplama kampanyasında 350 çocuğumuz yaklaşık 70.000 plastik, cam şişe ve kola kutusu vb. ambalaj atıklarını toplayarak Belediyemize teslim ederek ödüllerini almışlardı. 3 Ocak 2013’te duyurusunu yaptığımız ve 500 adet ile sınırlı tuttuğumuz; evlerinde büyük bir poşet ambalaj atığı toplayan veya 2 litre kızartmalık atık yağ biriktiren ya da 30 adet atık pil toplayan çocuklarımıza bir adet satranç takımı hediye verilen kampanyamız son buldu.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Çevre Mühendisi Erdem Şenel, çocukların topladığı atıkları Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne getirerek hediyelerini aldıklarını ve süt kutuları, soda şişeleri, kola kutuları, salça ve konserve kutuları, deterjan kapları vb ambalaj atıklarının evlerimizde rahatlıkla biriktirilebileceğine dikkat çekti.

Erdem Şenel, “ 2012 yılında Belediyemiz sınırları içerisinde aylık ortalama 185 ton ambalaj atığı toplandı. Bu rakam yaz aylarında 210 tona yaklaştı. Bunda Muğlalı hemşerilerimizin çocuklarını geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmelerinin yanı sıra yıllardır Muğla Çevre Geliştirme Derneği ile birlikte sürdürdüğümüz Okullar Arası Atık Toplama Yarışmalarımızın da etkisi büyük. Kampanyamız çok yoğun bir ilgi ile karşılandı. Bodrum, Marmaris, Ula, Yatağan İlçeleri de dahil olmak üzere yaklaşık 40 farklı okuldan 500 çocuğumuz 7.350 adet pil, 74 litre atık yağ ve 218 büyük poşet ambalaj atığı toplayarak hediyelerini aldılar. Son olarak önümüzdeki dönemlerde çeşitli kampanyalarla çocuklarımız için geri dönüşüm konusunda bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.