Oda başkanlarının esnaf ve köy ziyaretleri tamamlandı

Marmaris’teki değişik oda başkanlarının 4,5 ay önce başlattıkları esnaf ve köy ziyaretleri tamamlandı. Son ziyaretini Turgut, Hisarönü, Orhaniye ve Değirmenyanı ziyareti ile tamamlayan oda başkanları sorunları tek tek not...

Oda başkanlarının esnaf ve köy ziyaretleri tamamlandı

Marmaris’teki değişik oda başkanlarının 4,5 ay önce başlattıkları esnaf ve köy ziyaretleri tamamlandı. Son ziyaretini Turgut, Hisarönü, Orhaniye ve Değirmenyanı ziyareti ile tamamlayan oda başkanları sorunları tek tek not aldılar.

Marmaris’teki oda başkanlarının 4,5 ay önce başlattığı esnaf ziyaretleri sona erdi. Son ziyaret Marmaris’in turistik köyleri Turgut, Orhaniye, Hisarönü ve Değirmenyanı köylerine yapıldı. Oda başkanları ziyaretlerde köylünün ve esnafın sorunlarını dinlediler. Ziyarette katılan Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Marmaris Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Tarım, Marmaris Ticaret Odası Başkan Vekili Serhan Dinçer ve Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Şencan esnaf ve köylülerin sorunlarının çözümü için gerekli girişimlerde bulunacaklar.

Turgut köyünde muhtar Naci İşler ile bir araya gelen oda başkanları, köyün sorunlarını dinledi. Muhtar İşler, köylerinin alternatif turizm için çok uygun olduğunu ifade ederken, turizmden yeteri kadar pay alamadıklarını söyledi. Şelalenin geçtiğimiz yıllarda Turgut köyüne büyük getirisi olduğunu kaydeden muhtar İşler, “Şelalenin Turgut köyü tüzel kişiliğine ait olması için uğraştık. Ama bir sonuç alamadık” dedi.

Oda başkanları konuyu Muğla Valisi ile görüşeceklerini söylerken, şelalenin köy tüzel kişiliği tarafından işletilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını açıkladılar. Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Muhtar Naci İşler’e yaşlılar bakım evi projesi için arazi aradıklarını ifade etti. Ayyıldız, “Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlılarımıza gereken ilgiyi ve yaşam kolaylılığını sunmamız gerekir. Bunun için çalmadık kapı bırakmayacağız” dedi.

Köy Muhtarı Naci İşler, ayrıca Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi’ye köyün sahilinde yatların yanaşabileceği bir iskeleye ve yat çekek yerine ihtiyaç olduğunu ifade ederken, turizm pastasından yeteri kadar pay alamadıklarını söyledi. İşler; “Turizmden gelirimiz ne kadar çok olursa, köyümüzün ihtiyaçlarını o kadar kolay hallederiz. Bunun için desteğe ihtiyacımız var” dedi. Başkan Mengi de iskele ve yat çekek yeri için yardımcı olacaklarını ifade ederken, resmi makamlara gerekli başvuruların yapılması halinde konunun takipçisi olacaklarını kaydetti. Mengi, “Her zaman söylüyoruz, resmi olarak yapılan hiçbir başvuruyu göz ardı etmedik. Resmi makamlardan gerekli izinleri almak için müracaatlarını yapanlar odamıza resmi yazı ile başvursunlar, kendilerine yardımcı olalım” dedi.

Ziyaretlerin sonunda Değirmenyanı'nda değerlendirme yapan Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, “4,5 ay önce çıkmış olduğumuz ziyaretlerin son noktasına geldik. Bugün Turgut, Hisarönü, Orhaniye ve Değirmenyanı’na gittik. Amacımız esnaf ve sanatkârımızın yanında olduğumuzu esnafımızla iç içe olduğumuzu göstermekti. Bugüne kadar beş oda başkanımız ile ortak hareket ettik” dedi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.