Oda başkanlarından İskoç turiste ziyaret

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meslek odası başkanları, satın aldığı çantayı değiştirmek için gittiği işyerinde bıçaklanarak ağır yaralanan İskoç turist Callum Peter Capson'u ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular.Tatil...

Oda başkanlarından İskoç turiste ziyaret

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meslek odası başkanları, satın aldığı çantayı değiştirmek için gittiği işyerinde bıçaklanarak ağır yaralanan İskoç turist Callum Peter Capson'u ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Tatil için geldiği Marmaris’te bıçaklanarak ağır yaralanan 20 yaşındaki İskoç vatandaşı Callum Peter Capson’un tedavisi devam ediyor. İngiltere ve Türkiye’de geniş yankı bulan olay sonrası Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım ve Marmaris Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan, hastane başhekimi Sahir Ökten'den turistin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Yaralı turisti odasında ziyaret eden başkanlar, çiçek vererek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Yaşanan olay nedeniyle çok üzüldüklerini ve saldırıyı gerçekleştirenleri kınadıklarını belirten Ayyıldız, "Bu olayı lütfen tüm Marmaris halkına mal etmeyin. En kısa sürede yeniden sizi Marmaris'e tatile bekliyoruz" dedi.Üzücü olayın gerçekleştiği işyeri sahibine gerekli cezanın verildiğini, işyerinin mühürlendiğini bildiren Ayyıldız, yargı sürecinin de devam ettiğini anlattı.

Baysal ise Capson ailesine bu yıl veya gelecek yıl Marmaris'te 15 günlük tatil hediye etmek istediklerini ifade etti.

Casllum Peter’in babası Eric Capson da ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "Bu olay dünyanın herhangi bir yerinde de olabilirdi. Özellikle Türkiye ve Marmaris'i suçlamıyoruz. Müsait olduğumuz zaman seve seve yeniden Marmaris'e tatil yapmak için geleceğiz" diye konuştu.

Ziyaretten oldukça memnun olduğu görülen ve duygusal anlar yaşayan yaralı İskoç turist, iyi olduğunu ve Marmaris'te yeniden tatil yapmayı ümit ettiğini söyledi.

Geçen hafta sonu satın aldığı çantayı değiştirmek için gittiği işyerinde yaşanan tartışma sonucu dükkan sahibinin 15 yaşındaki oğlu M.K.E. tarafından bıçaklanan Callum Peter Capson, ağır yaralanmıştı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.