ÖÇK bölgelerine izleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülkemizin sahil şeridindeki kıyı ve koylardaki kirliliğin engellenmesi amacıyla bu bölgelerdeki kaymakamlıklarla protokol imzaladı. Bu doğrultudaki protokol bedeli ise 810 bin 497 TL olarak belirlendi....

ÖÇK bölgelerine izleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülkemizin sahil şeridindeki kıyı ve koylardaki kirliliğin engellenmesi amacıyla bu bölgelerdeki kaymakamlıklarla protokol imzaladı. Bu doğrultudaki protokol bedeli ise 810 bin 497 TL olarak belirlendi. Kaymakamlıklara verilecek olan bu maddi destek ile sürdürülecek proje kapsamında kara, kıyı ve deniz alalında katı atıklar düzenli olarak toplanılarak alandan uzaklaştırılıp depolama tesislerine taşınacak. Böylece başta turizm beldeleri olmak üzere kıyı bandındaki sahillerin ve koyların kirliliği ile mücadelede önemli bir adım daha atılmış olacak.

ÖÇK’lara sıkı takip

Öte yandan doğal hayatın korunup sürdürülmesine yönelik bir diğer proje ise Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. Özel Çevre Koruma Bölgelerindeki Su Kalitesi İzlenmesi Projesi ile Özel Çevre Koruma Bölgeleri sürekli olarak izlenecek. Bu projenin uygulanacağı bölgeler arasında Muğla’daki Özel Çevre Koruma Bölgeleri, Fethiye-Göcek, Köyceğiz-Dalyan, Gökova, Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgeleri de yer alıyor. Bu bölgelerdeki Özel Çevre Koruma alanlarında yer alan önemli akarsu, göl, drenaj kanalları ve deniz alanlarında fiziksel, kimyasal ve biyolojik parametreler izlenerek sürekli veri akışı sağlanacak.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.