Nostaljik sünnete ilgi

Milas’ta gerçekleştirilen bir sünnet töreninde sünnet çocuğu atla gezdirildi. Davetliler ve çocuklar, yıllardır yaşatılan ancak günümüzde pek sık yapılmayan atlı sünnet geleneğini ilgiyle izledi.Milas ilçesine bağlı...

Nostaljik sünnete ilgi

Milas’ta gerçekleştirilen bir sünnet töreninde sünnet çocuğu atla gezdirildi. Davetliler ve çocuklar, yıllardır yaşatılan ancak günümüzde pek sık yapılmayan atlı sünnet geleneğini ilgiyle izledi.

Milas ilçesine bağlı Dörttepe köyünde yapılan sünnet düğünü eski geleneklerin yeniden canlanmasını sağladı. Pınar ailesinin 9 yaşındaki oğlu Alper Hasan, erkekliğe ilk adımını atlı sünnet töreniyle attı. Sünnet düğününe katılan davetliler davul zurna eşliğinde verilen yemekle eğlendi. Takı töreninden sonra sünnet çocuğunun süslenen atla gezdirilmesi renkli görüntülere sahne oldu. Yaşatılan köklü geleneğin çocukları oldukça mutlu ettiği gözlenirken davetlilerde geleneksel sünnet düğününde nostaljik anlar yaşadı. Birçok davetlinin katıldığı sünnet okunan Mevlid-i Şerif ile son buldu.

Sünnet çocuğunun babası Uysal Pınar, eskiden düğünlerin ve sünnetlerin atla yapıldığına dikkat çekerek oğlunun da sünnetini bu şekilde gerçekleştirmek istediğini söyledi. Sünnet yada düşün yaptıracak olanlara tavsiyelerde bulunan Pınar, sözlerine şöyle devam etti; “Eşim Behiye ile birlikte oğlumuzun sünnetini atla yapmaya karar verdik. Ailecek eski geleneklere bağlıyızdır. Hem bu şekilde sünnet çocuğunun, arkadaşlarının ve yakınlarımızın mutluluğuna mutluluk kattık, eğlendik.”

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.