NORM KADRO GÖRÜŞÜLDÜ

Behçet Saatcı başkanlığında toplanan Fethiye Belediye Meclisi norm kadroları görüştü.Fethiye Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Behcet Saatcı başkanlığında yapıldı.Belediye Meclis Salonunda...

NORM KADRO GÖRÜŞÜLDÜ

Behçet Saatcı başkanlığında toplanan Fethiye Belediye Meclisi norm kadroları görüştü.

Fethiye Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Behcet Saatcı başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantı da 2 tanesi gündem dışı olmak üzere 5 gündem maddesi görüşüldü. 3 madde oy birliği ile geçerken 2 madde ise ilgili komisyonlara gönderildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantı 18 Nisan 2014 tarihinde yapılan 2014 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısının karar özetinin okunmasıyla başladı. Özetin okunmasının ardından 2013 Mali Yılı Belediye İdare ve Kesin Hesabı oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Norm Kadro çalışmalarına esas olmak üzere; Belediyemizde kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması, yerel hizmetlerin dengeli dağılımın temin edilmesi, Belediyemiz tarafından sunulan hizmetlerde kalitenin arttırılması ve 6360 Sayılı Yasa ile kapanan Belde Belediyelerden gelen personellerin özlük haklarında mağduriyet yaşamamaları için hazırlanan Memur Kadro iptal ve ihdaslarıyla ilgili gündem maddesi ise oy birliği ile kabul edilirken, Belediye Personel Müdürü Mesut Doğan tarafından meclis üyelerine sunumlar eşliğinde bilgi verdi.

“Özel İdare dosyaları kucağımıza bıraktı”

Gündem Maddesiyle ilgili AKP ve CHP gruplarından görüşler alan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı daha sonra kaçak inşaatlarla ilgili düşüncelerini meclis üyeleriyle de paylaştı. Başkan Behçet Saatcı, “İl Özel İdareden bize 250 kadar dosya geldi. Bu da tamamıyla şöyle. İl Özel İdaresi tutanakları tutmuş ama cezai işlem yapmamış. Hepsini biriktirmiş, ne de olsa kapanacağım diye. Bizde bu dosyaları önümüzde bulduk. İşlem yapmazsak BİMER’den bize yazı geliyor. Valilikten yazı geliyor. İşlem yapmak zorundasın. Biz daha önce seçim meydanlarında söylemiştik. ‘Filanca yerler yıkılırsa, buradaki binalarda yıkılır’ demiştik. Sözümüzün arkasındayız. Bu dönemde yapılan kaçak inşaat bu sayıdan daha da fazla. Bunu herkes çok iyi biliyor. Ama bu 250 tutanak daha önce İl Özel İdaresi’nin tuttuğu ancak işlem yapmadığı ve bize gönderilip kucağımıza bırakılan dosyalardır” diyerek konuya açıklık getirdi.

Belediye Meclis Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerine Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı ücretinin belirlenmesiyle ilgili gündem maddesi ise, brüt 100 TL’yi geçmeyecek şekilde oy birliği ile karar alındı. Mayıs meclis toplantısının son gündem maddesi ise Belediye sınırları dahilinde içkili yer krokisine dahil edilmek istenen 7 bölgenin görüşmesiyle ilgiliydi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden alınan görüşle birlikte konuyla ilgili gündem maddesi Diğer işler komisyonuna gönderildi. Fethiye Belediye Meclisi Salı günü saat 14.00'da tekrar toplanma kararı aldı.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.