Noel’i İstuzu’nda kutladılar

Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde yaşayan yabancılar, 22 yıldır devam eden gelenek kapsamında Noel bayramını Dalyan beldesi İztuzu Sahilinde kutladı.Kutlamalara, bölgede yaşayan, Hollandalı, İngiliz, Alman, Fransız,...

Noel’i İstuzu’nda kutladılar

Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde yaşayan yabancılar, 22 yıldır devam eden gelenek kapsamında Noel bayramını Dalyan beldesi İztuzu Sahilinde kutladı.

Kutlamalara, bölgede yaşayan, Hollandalı, İngiliz, Alman, Fransız, İsveç ve İspanyolların yanı sıra çok sayıda yerli vatandaş da katıldı. Evlerde hazırlanan yiyecekler yenilip, Noel şarkıları söyledi. Bu yıl karada olduğu gibi denize girenlerde oldu kimisi yalnız deniz keyfini çıkartırken kimileride köpekleri ile denize girerek günün keyfini çıkarttılar. Bazıları da çıplak ayakla deniz kenarında yürüyenler bir nebzede olsa aralık ayında deniz keyfi yaptı

Ludwig Dreves her yıl olduğu gibi bu yılda hazırlamış olduğu sıcak şarabı kutlamaya gelen herkese ikram etti. Justov Adoy ise, müzik kutusu ile ortamı şenlendirdi katılımcılar müzik eşliğinde dans edip şarkılar söyledi.

Dalyan’ın simgesi haline gelen Carette Caretta Vakfı’nın Başkanı Kaptan June Haimoff; “Dalyan ve Dalyan kumsalı çok güzel; biz yıllardır yerli ve yabancılar olarak burada toplanarak Noeli kutluyoruz. Bu gün havada biraz bulutlu ama sıcak bir ortam var. Burada. Dalyan da daha nice Noeller kutlamak dileğim var. Tüm dünyaya yeni yılın barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

Etkinliğe katılan yabancılardan Alman Ulrika Schreiber de, “Ben 26 yıldır Dalyan’da yaşıyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Biz burada ilk kutlama yaptığımızda 3-5 kişi idik. Bizlere bu kutlamalarda Dalyan Belediyesi’de katkıda bulunuyor. Burada Müslüman Hıristiyan olarak hep birlikte bir arada kutlama yapmaktan çok mutluyuz. Bu yıl diğer yıllara oranla çok daha fazla bir katılım oldu. Ayrıca herkesin yeni yılını kutluyorum" dedi.

Noel kutlamasına katılan İngiltere Manchester’dan Barbara Johnson 9 yıldır Dalyan’da yaşıyor. Dalyan’da yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Barbara Johnson, “Buraya Noel’i kutlamaya geldik. Birçok ülkeden insanlar burada toplandık, herkese mutlu noeller” dedi.

19 yıldır Dalyan’da yaşayan Ghislaine Miller ise, “Burası dünyanın en güzel yeri, burada noeli kutlamak da çok güzel bir şey. Herkes için 2014 güzel ve sağlıklı geçsin” dedi.

İztuzu’ndaki noel kutlamalarını en başından bu yana hiç kaçırmayan İsviçre’li Lilly Steuben ise, “27 yıl önce Dalyan’a geldim. O yıl birkaç kişi ile burada noeli kutlamaya başlamıştık bu sayı her sene arttı ve şimdi çok sayıda insan buraya geliyor. Burada tüm dünyadan insanlar var. İspanyol, İsviçre, Alman, İngiliz, Fıransız, İtalyan” diye konuştu.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.