Nizamoğlu’ndan ‘Adaylık’ açıklaması

İYİ Parti Muğla İl Kurucu Teşkilat Başkanı Hüseyin Nizamoğlu, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı adaylığına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaparak tartışmalara açıklık getirdi.  Nizamoğlu, göreve talip olduğunu...

Nizamoğlu’ndan ‘Adaylık’ açıklaması

İYİ Parti Muğla İl Kurucu Teşkilat Başkanı Hüseyin Nizamoğlu, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı adaylığına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaparak tartışmalara açıklık getirdi.  Nizamoğlu, göreve talip olduğunu ancak böyle bir oylamanın içinde olmayacağını aktardığını bildirdi.

Sinem Karakaya

İYİ Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve yönetim kurulunun istifalar ile düşürülmesi sonucu İl Başkanlığı koltuğu boşalmasının ardından Parti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada Muğla İl Başkanı’nın atama yolu ile belirleneceği duyurulmuştu.

Yeni il başkanının,  istifa eden il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının temayül yoklaması ile belirleneceğinin gerçeği yansıtmadığı ileri sürülürken, adaylık için ismi geçen Hüseyin Nizamoğlu konuya ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

İYİ Parti İl Başkanlığı için isminin geçmesinin gurur verici olduğu belirten Nizamoğlu, il başkanlığının belirlenmesinin atama yöntemi ile gerçekleşeceğini hatırlatırken, kendisine genel merkez tarafından görev verilmesi halinde, görevi layıkıyla yapacağını vurguladı.

Nizamoğlu, genel merkez yöneticileri ile yaptığı görüşmelerde, göreve talip olduğunu ancak böyle bir oylamanın içinde olmayacağını aktardığını bildirdi.

Nizamoğlu, gelinen süreçte temayül yoklamasının kendisi açısından kabul edilebilir bir durum olmadığını, dolayısıyla böyle bir oylamanın parti tabanının gerçek sesi olmayacağını ve kendisinin de böyle bir oylamanın içinde bulunmayacağını açıkladı.

Nizamoğlu, atamanın gerçekleşmesi durumunda kongre kararı alınırsa kongrede resmi olarak aday olabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 168 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.