NEVRUZ BÖYLE KUTLANIR

Türklerin Ergenekon’dan çıkışının 4650. Yıldönümü ve Baharın Uyanışı anlamına gelen Nevruz Bayramı bütün Türk Dünyasında ve Türkiye’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Muğla Ülkü Ocakları...

NEVRUZ BÖYLE KUTLANIR

Türklerin Ergenekon’dan çıkışının 4650. Yıldönümü ve Baharın Uyanışı anlamına gelen Nevruz Bayramı bütün Türk Dünyasında ve Türkiye’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Muğla Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatı tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarına binlerce öğrenci katıldı. C Kapısında toplanan binlerce öğrenci ellerinde Ayyıldızlı Türk bayrakları ve Türk Devletleri bayrakları ile tören alanına yürüdüler.  Tören alanında Nevruz Ateşi yakılırken Türk Dünyası bayrakları ile ateşin üzerinde atlandı, Türkiye’nin 7 bölgesinden oyunlar oynandı.

Hüseyin Atılgan-Uğur Göktaş

Türklerin Ergenekon’dan çıkışının 4650. Yıldönümü ve tabiatın uyanışı, baharın müjdecisi anlamına da gelen Nevruz Bayramı binlerce yıl olduğu gibi dün de bütün Türk Dünyasında ve ülkemizde düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

Muğla Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatı tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen Nevruz Kutlamalarına binlerce öğrenci katıldı. C Kapısında toplanan binlerce öğrenci ellerinde Ayyıldızlı Türk Bayrağı, Türk ve Türk Cumhuriyetleri bayrakları ile kampüs alanına yürüdüler. Üniversite Teşkilat Başkanı Cemil Gündüz’ün toplanma alanına gelmesi ile başlayan yürüyüş boyunca “ Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” Milliyetçi Türkiye”, “Türküz Türkçüyüz Atatürkçüyüz” sloganları atıldı. Karya Kafe önüne gelindiğinde binlerce öğrenci Saygı Duruşunda bulunurken hep bir ağızdan İstiklal Marşımız okundu.

Tören alanına gelindiğinde ise coşku had safhaya ulaştı. Alanda yakılan Nevruz Ateşinin alevleri yükseldikçe coşku daha da büyüdü. Katılımcılar ellerindeki Türk Bayrakları ve Türk Devletleri bayrakları ile Nevruz Ateşi üzerinden atladılar.

Burada müzikler eşliğinde şiirler, marşlar okundu, Türkiye’nin 7 bölgesinden oyunlar ve Kafkas Oyunları sergilendi. Saat 10.30’da başlayan Nevruz Kutlamaları saat 14.00’e kadar devam etti. Kutlamalara Türk Dünyasından gelen öğrenciler de katıldı.

 

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.