Neşet Ertaş Anıldı

Haber MerkeziYerkesik Beldesi Belediyesi 25 Eylül'de hayatını kaybeden Türk Halk Müziği ustalarından Neşet Ertaş için Kerimoğlu Eyüp Türküsü evinde bir anma gecesi düzenledi. Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, "Amacımız...

Neşet Ertaş Anıldı

Haber Merkezi

Yerkesik Beldesi Belediyesi 25 Eylül'de hayatını kaybeden Türk Halk Müziği ustalarından Neşet Ertaş için Kerimoğlu Eyüp Türküsü evinde bir anma gecesi düzenledi. Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, "Amacımız halkımıza mal olmuş bu çok kıymetli ustamızın sesinin ve eserlerinin gelecek nesillere taşınmasını sağlamaktır" dedi.

Muğla'nın Yerkesik Beldesi Kerimoğlu Eyüp Efe Türküsü evindeki anma gecesinde konuşan Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Türk halk müziğinin usta sesi Neşet Ertaş'ın, Kırşehir ve keskin civarının sesi olarak ün salmış ulusal bir değer olduğunu ifade ederek, "O, babası Muharrem Ertaş’tan devraldığı türkü geleneneğini ve bozlak tarzını günümüze taşıyan bir isimdir. Merhum Neşet Ertaş’ın bozlak yiğitliğine, Kerimoğlu yiğitliğiyle ses katıyoruz" dedi. Merhum Neşet Ertaş'ın sevgisini sürdürmek ve halka mâl olmuş sanatını bir nebze de olsa yâd etmek üzere, Yerkesik Belediyesi olarak bir araya gelmeyi planladıklarını kaydeden Başkan Demirci, "Yer olarak da gene halkımıza mâl olmuş bir türkü ve bu türkünün yakıldığı yer olan Kerimoğlu Türküsü Evinde bir araya geldik. Neşet Ertaş türküleri dinleyip hatıralarımızı yâd edeceğiz. Sevincimizi, hüznümüzü, kahrımızı anlatan türkülerimizle; bozkırın çığlığı ve tezenesi olan Neşet Ertaş’la bu toprağın sesini Kerimoğlu ile beraber ruhumuza nakşedeceğiz" diye konuştu.

Başkan Demirci'nin konuşmasının ardından Muğlalı yöresel halk müziği sanatçısı ve bir dönem Neşet Ertaş'dan bağlama dersi alan Ahmet Erarslan, Neşet Ertaş eserlerinden oluşan bir konser verdi. Geceye katılan yaklaşık 200 kişi hep bir ağızdan Neşet Ertaş türkülerini söylediler. Gecenin sonunda ise Kerimoğlu türküsü ve misket havası çalınırken geceye katılan Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci ile birlikte misket dansı yaparak geceye katılanlardan alkış aldılar.

Bu haber toplam 155 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.