Nefesler ölçüldü

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet ve Obezite Haftası ile 14 Kasım Dünya Koah Günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor.Bu etkinlikler kapsamında Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü...

Nefesler ölçüldü

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet ve Obezite Haftası ile 14 Kasım Dünya Koah Günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor.

Bu etkinlikler kapsamında Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından dün Sınırsızlık Meydanı’nda halkın söz konusu bu hastalıklara karşı farkındalığını arttırmak amacıyla bir tarama çalışması gerçekleştirildi.

Müdürlük görevlileri tarafından dün vatandaşlara; hipertansiyona yönelik kan basıncı ölçümü, diyabete yönelik kan şekeri ölçümü, Koah hastalığına yönelik de spirometri yöntemiyle nefes ölçümü testi ve obeziteye yönelik de beden kitle endeksi ölçümleri yapıldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, her yıl 14 Kasım tarihinin Diyabet ve Obezite Haftası ile Dünya Koah Günü olduğunu hatırlatarak, bu hafta nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinlikler kapsamında da Sınırsızlık Meydanı’nda bir stant açarak, vatandaşa yönelik ölçümler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu tarama çalışmasını yapmalarındaki amacın halkın hipertansiyon, obezite, diyabet ve Koah hastalıklarına karşı farkındalığını arttırmak olduğunu belirten Müdür Ceyhan, 2013 yılının başından itibaren de bu hastalıklara yönelik bir okul açacaklarının da müjdesini verdi.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.