Namazı çadırda kılıyorlar

Muğla merkez Orhaniye Mahallesi 112 Evler sakinleri, geçen yıl teravih namazını en yakın caminin kendilerine 2 kilometre uzaklıkta olmasından dolayı camii de yer bulamadıkları için namazı kendi imkânlarıyla halı sererek sokakta...

Namazı çadırda kılıyorlar

Muğla merkez Orhaniye Mahallesi 112 Evler sakinleri, geçen yıl teravih namazını en yakın caminin kendilerine 2 kilometre uzaklıkta olmasından dolayı camii de yer bulamadıkları için namazı kendi imkânlarıyla halı sererek sokakta kılmışlardı. Bunun üzerine harekete geçen Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, vatandaşların namaz kılabilmesi için 112 Evler mevkisine çadır mescit yaptırdı. Muğla Belediyesine ait 150’i aşkın vatandaşın namaz kılabilecek konumdaki çadır mescit, teravih namazı kılacak vatandaşlarında yüzünü güldürdü.

Teravih namazlarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, “112 Evlere en yakın camimiz yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta. Geçtiğimiz yıl vatandaşlarımız böyle bir sorunla karşılaşmışlardı. Bu yıl aynı sorunla karşılaşmamaları için belediyemizle görüşerek bu mevkii’ye 150 kişilik erkeklerin ve kadınların namaz kılabileceği bir çadır kurduk ve birde imam görevlendirdik. Vatandaşlarımız şuan memnun. Hiçbir sıkıntıları da gözükmüyor. Bizler vatandaşların rahat namaz kılabilmeleri için uygun ortamı ayarlamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda bu mevkii’ye bir camii kazandırma planı içerisindeyiz. Eğer bir sorun olmaz ise vatandaşlarımız ilerleyen yıllarda cami içerisinde namaz kılacaklar” dedi.

İlerleyen yıllarda müftülükten talep gelmesi halinde 112 Evler mevkisine cami kurulabileceğini söyleyen Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, “Vatandaşlarımızın talebi üzerine Müftülüğümüzle görüşerek bu yerleşkeye bir çadır mescit yapma kararı aldık. Belediyemizin 150’yi aşkın kapasiteli çadırda hem erkek hem de kadınlar için ayrılmış iki bölüm bulunuyor. Vatandaşlarımızın sorununu çözmek bizi mutlu etti. İl Müftülüğümüzden onay gelirse bu mevkiiye camii kurulmasında tabi ki destek oluruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.