Myndos Kazı Başkanı’ndan Güvençer’e ziyaret

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Bölüm Başkanı ve Myndos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Myndos Kentini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Salih Güney Muğla Valisi...

Myndos Kazı Başkanı’ndan Güvençer’e ziyaret

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Bölüm Başkanı ve Myndos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Myndos Kentini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Salih Güney Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e  “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Güvençer,  Kazı Başkanı Mustafa Şahin’e ve Dernek Başkanı Salih Güney’e tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması konusunda gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.

Ziyarette açıklama yapan Myndos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, kazıya 2004 yılında yüzey araştırmasıyla başladıklarını söyledi. Kazıların 2005’te Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Başkanlığında ve kendi danışmanlığında başladığını belirten Şahin, “2006 yılında da Bakanlar Kurulu kararıyla Myndos’un kazı başkanı olarak görevlendirildim. O tarihten bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uludağ Üniversitesi adına kazıları sürdürüyorum. 9 yıldır aralıksız kazıya devam ediyoruz. Ödenek bulunması halinde yapılan düzenlemelerle Myndos Antik Kenti içerisinde yer alan Tavşan Adası’nın bir bölümü ziyarete açılabilir.Adanın tamamının ise 2017 yılında turizme açılması hedefleniyor. Sayın Valim, kazı ekibi olarak yaptığımız çalışmaları yerinde görmenizi isteriz. Myndos Antik Kenti Kazı alanına yapacağınız ziyaret bizi onurlandıracaktır.” diye konuştu.

Myndos Kentini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Derneği Başkanı Salih Güney ise yaptığı açıklamada Bodrum'un Gümüşlük Beldesi’nde yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Başkan Güney, “Kültürel, tarihi değerleri ortaya çıkarmak ve doğal hayatı korumak için elimden geldiği kadarıyla çaba sarfedeceğim. Bu doğrultuda ilk etapta 4-5 yıl önce tarihi kazılar nedeniyle Tavşan Ada’sını terk etmek zorunda kalan tavşanları yeniden adını verdikleri ada ile buluşturduk.”dedi.

Anadolu’da yer alan yüzlerce tarihi kentten biride geçmişin 4 bin yıl geriye uzanan Bodrum Yarımadasının en gözde beldelerinden biri olan Gümüşlük’teki Myndos Antik kenti olduğunu söyleyen Güney, “Dernek olarak bizlerde bu harika antik kentimizi korumak, yaşatmak ve tanıtmak amacı ile yola çıktık.Myndos kazılarını desteklemek ve konu hakkında halkımızın ilgisini çekmek üzere 7 Eylül 2013 Cumartesi günü Bodrum Antik Tiyatro’da Akrep Nalan, Atilla Atasoy, Cahit Berkay, Fedon, Nil Burak, Rana Alp Alagöz, Selçuk Alagöz ve Sevda Karaca gibi sanatçılarımızn katılımı ile bir konser düzenliyoruz. Tüm halkımız davetlidir.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.