Müze’de Yoga dersi

Dünya Müzeler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Bodrum Belediyesi ve BODTO’nun da katkılarıyla Bodrum Deniz Müzesi’nde yoga dersi verildi.Tüm dünyada her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve uluslararası...

Müze’de Yoga dersi

Dünya Müzeler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Bodrum Belediyesi ve BODTO’nun da katkılarıyla Bodrum Deniz Müzesi’nde yoga dersi verildi.

Tüm dünyada her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve uluslararası literatürde yerini alan “Dünya Müzeler Haftası” kapsamında Bodrum’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın (BODTO) destekleriyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Bodrum Deniz Müzesi’nde verilen yoga dersi ilgi çekti. Bodrum’da yaşayan Yoga Eğitmeni Viket Civre’nin öğretisi ile “Müzede Okyanus Nefesiyle Yoga” temalı yoga dersine, yogaya ilgi duyan 17 kişi katıldı.

Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Civre, çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Müzede, deniz sesiyle böyle güzel bir etkinliğin sağlanmasındaki katkılarından dolayı Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Sema Sagat’a ve etkinliğe destek veren herkese, tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ederiz. Müzede yoga yapmak çok hoşmuş. Özellikle Sema Hanım’a bu konuda bize bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Çok keyifliydi, özellikle müziklerimiz çok keyifliydi ve konuya da çok uygundu. Konuya uygun bir meditasyon yaptırdım. Müzenin atmosferi de çok güzeldi, özellikle deniz olduğu için” dedi.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Sema Sagat ise, Bodrum’da hafta boyunca sıra dışı etkinliklerin yapıldığını belirterek, “Bu yılki Uluslararası Müzeler Konseyi’nin seçtiği tema ‘Müze Koleksiyonları Bağlar Kurar’. Bütün dünya müzelerinde bu tema çerçevesinde organizasyonlar düzenleniyor. Bizim düzenlediğimiz yoga etkinliğiyse sadece Bodrum’da veya müzemizde değil, bütün Türkiye’de ilk defa yapılan bir etkinliktir. Belki ileriye dönük olarak müzemizin özel etkinlikleri arasında ‘Müzede Yoga’ etkinliğine yer verebiliriz” şeklinde konuştu.

Dünya Müzeler Haftası etkinlikleri, 23 Mayıs 2014 Cuma Günü düzenlenecek “Müzede Kaptanlar Günü” ile sona erecek. Kaptanlar için ücretsiz olduğu belirtilen etkinliğe Bodrum Halkının da ilgisi bekleniyor.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.