Muusoleum, Kültür Park Projesi’nde

Bodrum’un tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini yansıtmak için hazırlanan Bodrum Kültür Park projesinde yer alacak olan Mausoleum’un minyatür bir çalışması, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a sunuldu.Bodrum Kültür...

Muusoleum, Kültür Park Projesi’nde

Bodrum’un tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini yansıtmak için hazırlanan Bodrum Kültür Park projesinde yer alacak olan Mausoleum’un minyatür bir çalışması, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a sunuldu.

Bodrum Kültür Park’ı hayata geçirmek için çalışmalar yapan İstanbul Maket Şehir firmasını temsilen Veysel Kerim Temizel, Nalan Acar ve Yılmaz Can Özer Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında ziyaret ederek çalışmalarla ilgili Başkan’a bilgi verdi. Temizel, “15 günlük bir çalışma sonunda 1/100 ölçekli olarak hazırlanan Mausoleum maketini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a sunduk. Bunun 1/25 ölçeklisi ise Bodrum Kültür Park’ta yapılacak. Ayrıca Belediye Meydanı’nda da turistik amaçlı olarak sergilenmek üzere bir Mausoleum maketinin yapılması amaçlanıyor. 2,5-3 ayda tamamlanması planlanan bu maket (- 40) ile (+70) derece arasında hiçbir deformasyonu olmayan poliüretan malzemeden üretilecek" dedi.

Kültür Park çalışmasının devam ettiğini ifade eden Başkan Mehmet Kocadon ise "Bodrum’da 12 ay boyunca turizm hedefiyle sürdürülebilir turizm için alternatif bütün çalışmaları değerlendiriyoruz. Bodrum’un doğal güzelliklerini, tarihi dokusunu ve kültürel değerlerini ön plana çıkaracak çalışmalara da elimizden geldiğince destek veriyoruz. Bu proje sonunda Bodrum’daki tarihi unsurların bir araya getirildiği minyatür eserlerden oluşan bir alan yaratılmış olacak. Bu alan, aynı zamanda insanların merakını giderme yeri, dinlenme yeri, halkımızın güzel bir hafta sonu geçirme yeri de olacak. Bodrum'a gelen turistler de belki tek tek gezme imkanı bulamadığı tarihi yerleri Bodrum Kültür Park sayesinde bir arada görme şansını bulabilecek” diye konuştu.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.