MUTSO:Salihpaşalar’daki kamulaştırma zarar vermemeli

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hilmi Giresun ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Bayır-Salihpaşalar mevkiinde yapılacak olan kamulaştırmanın o bölgede faaliyetlerine devam eden üyelerinin mağdur olmaması...

MUTSO:Salihpaşalar’daki kamulaştırma zarar vermemeli

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hilmi Giresun ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Bayır-Salihpaşalar mevkiinde yapılacak olan kamulaştırmanın o bölgede faaliyetlerine devam eden üyelerinin mağdur olmaması için ilgili bakanlık düzeyinde girişimde bulundu.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ve Meclis Başkanı Hilmi Giresun ortaklaşa olarak yaptıkları girişimde ilgili bakanlıktan oda olarak görüş ve düşüncelerinin yanında taleplerini de şu şekilde dile getirdiler: “Sayın Bakan, Yatağan Termik Santrali’nin yakıt ihtiyacının karşılanmasına devam edilebilmesi amacıyla kömür üretimine açılacak olan Muğla-Bayır-Salihpaşalar rezerv alanındaki 600 hektarlık alanda bakanlığımızın 18.03.2013 tarihli ve 372 sayılı yazısı üzerine 2942 sayılı kamulaştırma kanunu 27. Maddesine göre bakanlar kurulunuzca 25.03.2013 tarihinde acele olarak kamulaştırılması kararlaştırıldığını 26 Nisan 2013 Cuma günü resmi gazetesinde yayınlanmasıyla öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemizin enerji üretimindeki yaşanan sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını yakinen biliyor ve takip ediyoruz.

Muğla ilimiz ülkemizin enerji üretimindeki 3 termik santraliyle katkıda bulunduğu açıktır. Ve yine Muğla ilimiz turizm ve ihraç ürünleri ile ülke ekonomisine büyük katma değer sağlamaktadır. Muğla ilimize bağlayan ana arter üzerinde olan Yatağan Bayır Salihpaşalar yolu ve mevkii üzerinde Muğlalı işadamlarımızın ciddi bir boyutta ekonomik yatırımları mevcuttur. Özellikle Yatağan-Bayır ve Muğla aksı üzerinde ve Muğla’ya giden güzergahın sol tarafında Muğla ekonomisine yaklaşık 400 kişilik istihdama büyük katkıda bulunan yatırımcı 16 yatırımcı kuruluşlarımız vardır. Ve yatırımlarını yapmaya devam etmektedirler. Yine Bayır-Muğla istikametinin sağ tarafında da yaklaşık 200 metre iç cephesinde de mermer ve taş sektöründe bulunan yatırımcı üyelerimiz bulunmaktadır. Acele olarak yapılması planlanan bu kamulaştırmanın bu bölgedeki yatırımcı üyelerimizi rahatsız ve huzursuz ettiğini yakınen bilmekteyiz. Bu yatırımları yapan yatırımcılarımızın başka bir bölgeye taşınarak yatırım yapmaları da mümkün görünmemektedir.  Bu karar üyelerimizi  ve yatırımcılarımızı ciddi bir sıkıntıya düşürmüştür. Ayrıca çok değerli olan bu yerlerin kamulaştırılmaları da devletimize ekonomik olarak da getirisi olmayacağına inanmaktayız.

Sayın Bakan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ve Yönetimi olarak sizden ricamız özellikle Bayır- Salihpaşalar Muğla yolu güzergahındaki sağ ve sol aksları üzerinde özel mülkiyet üzerinde yatırımları bulunan yatırımcılarımızın yatırımlarının korunmasıdır. İlimiz ve ülke ekonomisine katkıda bulunan özel yatırım alanlarını bu güzergahtaki kamulaştırma alanından çıkarılmasını talep etmekteyiz.

Bu çıkarılacak olan alanın da çok büyük bir alan olmadığını enerji üretiminde ihtiyaç olan kömür ihtiyacımız da engellemeyeceğini düşünmekteyiz.

Her zaman yatırımcının yanında olduğuna inandığımız sayın bakanımızın bu konuyla  yakından ilgileneceğini ve yatırımcılarımızın bu sorununu ortadan kaldıracağına inanarak saygılarımızı sunuyoruz.  “

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.