MUTSO’dan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Ortaca Belediyesi işbirliğiyle “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenlenecek.Söz konusu eğitim hakkında bir açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Uygulamalı...

MUTSO’dan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Ortaca Belediyesi işbirliğiyle “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenlenecek.

Söz konusu eğitim hakkında bir açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile kendi işini kurmak veya mevcut işini geliştirmek isteyen girişimcilerin yeni pazarlara girmeyi hedefleyen KOBİ’lerin iş kurma fikirlerini ve yeni projelerinin desteklenmesini amaçlıyoruz. Toplam 72 saat sürecek olan eğitim, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik modülüne uygun yapılacaktır. Proje ile girişimciliğin desteklenmesi, başarılı işletmelerin kurulması ve istihdamın artırılması en önemli amacımız” diye konuştu.

Eğitimin sonunda kursiyerlerin kendi projelerine yönelik iş planları ve risk analizleri yapabilme yeteneği kazanacaklarının altını çizen Başkan Karakuş şöyle devam etti.

“Başarılı olan kursiyerlere ‘UGE Katılım Belgesi” verilecektir. Bu belge KOSGEB Yeni Girişimcilik Hibe Desteği’ne başvuruda kullanılacak bir belge niteliğindedir. Proje Ortaca Belediyesi tarafından yürütülmekte olup, projenin ilk grup için eğitim tarihleri 21 – 30 Mart 2013 olarak belirlenmiştir. İlgilenen girişimcilerimizin tümünü bu eğitimlere katılmasını bekliyoruz”.

Muğla’da ilk defa çok geniş bir hedef kitlesi olan söz konusu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi ile mevcut şahıs firmalarının ileride ortak olabilecekleri şirket kurulumunda bu desteklerden faydalanabileceğini ifade eden Başkan Karakuş, “Mevcut şirket ortakları ileride kendi adlarına açabilecekleri şahıs firmalarında bu sertifikadan ve KOSGEB desteklerinden yararlanacaklardır” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.