MUTSO’dan Tipioğlu’na ziyaret

Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’nun Muğla İl Emniyet Müdürlüğü görevine ataması amacıyla kendisini makamında ziyaret eden MUTSO Heyeti bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis...

MUTSO’dan Tipioğlu’na ziyaret

Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’nun Muğla İl Emniyet Müdürlüğü görevine ataması amacıyla kendisini makamında ziyaret eden MUTSO Heyeti bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Ali Çoban, N.Fatih Dağdelen ve Sedat Tunçer’in de aralarında bulunduğu heyet, yaklaşık bir saat süren ziyaret sırasında Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Muğla İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’na Oda faaliyetleri hakkında kısaca bilgi veren Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın ardından sözü alan Tipioğlu, gerçekleştirilen bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sonrasında Muğla’da olmaktan duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti ifade eden Tipioğlu, “Rabbim Muğla’yı yaratırken çok cömert davranmış. Burada adeta bir oksijen çadırında yaşıyoruz. Ayrıca Muğla doğal güzelliklerinin yanı sıra oldukça huzurlu bir şehir. Bizim İl Emniyet Müdürlüğü olarak görevimiz bu huzur ortamını korumaktır. Önemli olan suç işlendikten sonra suçluyu yakalamak değil, suçu olmadan önce önleyebilmektir. Amacımız herkesin can ve mal güvenliğini sonuna kadar korumak. Şahsa ve mala karşı işlenen suçlar ile büyük bir mücadele içerisindeyiz.” açıklamalarında bulundu.

Tipioğlu: Hanutçuluğu bitireceğiz

Muğla ili genelinde başlatılan çalışmalar hakkında kısaca bilgi veren Tipioğlu, turizmden oldukça önemli bir gelir sağlayan Muğla’nın hanutçuluk gibi sorunlar nedeniyle turist kaybetmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Tipioğlu, “Önceden hanutçuluk yaptığı anlaşılan işletmelere üç gün kapatma cezası veriliyordu ancak bu cezai uygulama sezon sonunda gerçekleştirildiği için bir önleyici yaptırım yerine geçmiyordu. Ben ve ekibim bu konuyu sona erdirme hususunda oldukça kararlıyız ve uygulamalara başlamış bulunmaktayız. Turistler korkuyla işletmelere alınıp baskıyla yemek yediriliyor ve maddi manevi olarak sömürülüyorlar. Bu bizim turizmde olan gücümüze gölge düşüren bir durum. Biz bunun önüne geçebilmek amacıyla, şikayetleri değerlendiriyor ve ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Hanutçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere ilkinde 3 gün ikincisinde 15 gün kapatma cezası veriyoruz ve bunu sezon sonunda değil, ceza verildiği andan itibaren 3 iş günü içerisinde yapıyoruz. Sezon ortasında bir işletmenin 3 veya 15 gün kapalı kalması oldukça önemli bir zarar. ” açıklamalarında bulundu. 

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.