MUTSO’DAN MUĞLA’YI MARKA YAPACAK PROJE

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş Muğla’yı marka haline getirecek olan Karia Yürüyüş Yolu Projesi’ni anlattı.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş turizmin 12 aya yayılmasına...

MUTSO’DAN MUĞLA’YI MARKA YAPACAK PROJE

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş Muğla’yı marka haline getirecek olan Karia Yürüyüş Yolu Projesi’ni anlattı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağlayarak Muğla’nın ekonomisini yukarı taşıyacak ve ili marka haline getirecek olan Karia Yürüyüş Yolu Projesi’ni tanıttı. 800 km.lik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun yürüyüş parkurunu oluşturan proje, dünyanın en güzel, doğal ve tarihi alanlarından geçen bir rotaya sahip olmasıyla ayrı bir değer oluşturuyor.

Muğla’nın turizm potansiyelini değerlendiren Başkan Karakuş: “İlimiz 1124 km’lik sahil şeridi, yüzde 68’lik ormanlık alana sahip olmasının yanı sıra, ilçelerinin doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tarihsel birikimiyle dünyada turizmle öne çıkan önemli illerden biridir. İlimiz ülkemizin diğer bölgelerine göre iklim açısından da adından söz ettiren bir turizm beldesidir. Muğla’ya getirilmesi gereken hizmetlerde de ilimizin en büyük sorunlarından biri olan turizmin 12 aya yayılması ile ilgili projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunlardan en önemlilerinden birisi geçtiğimiz yıl Şubat ayında hayata geçirdiğimiz Karia Yolu projemizdi. Kalkınma Ajansımızın da desteği ile hazırlamış olduğumuz bu proje sonunda 800 km.lik bir yürüyüş yolunu ilimize kazandırmış olduk. Karia yolu bu uzunluğu ile ülkemizdeki en uzun yürüyüş parkurunu oluşturuyor. Ayrıca, dünyanın en güzel doğal ve tarihi alanlarından geçen ve doğal güzelliklerin yanı sıra hem denizi hem de ormanı bir arada görebileceğimiz bir yürüyüş rotasına sahip. Bu özelliği ile açıldığı ilk yılda bile çok büyük bir ilgi gördü ve tüm ülkede olduğu gibi yurtdışından gelen turistlerin de artık yürümeye başladığı bir güzergah haline geldi.”

“Karıa Yolu değer kazanacak”

MUTSO olarak bölgede yer alan her ilçenin kalkınması için gerekli sorumlulukları yerine getirdiklerini ve tüm ilçelerin turizmden hak ettikleri payı almaları için çalıştıklarını ifade eden Başkan Karakuş: “ Muğla’nın sahile açılan en yakın beldesi olan Ula ilçemiz turizmden hak ettiği payı yeterince alamıyor. Akyaka, son yıllarda yapılan alternatif turizm çalışmalarıyla bölgenin gerek “Sakin Kent” olması gerekse ulaşımın kolay olması sebebi ile de önemli bir yere sahiptir. Karia Yolu’nun en önemli başlangıç noktalarından biri olan Akyaka Beldesi ve Ören’e kadar olan güzergahtaki köyler gerek yürüyüşçülerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar gerekse hediyelik eşya alabilecekleri yerler olarak bölgeye önemli bir katkı sağlamaktadır. Proje kapsamında ilerleyen yıllarda Karia Yolu’nda yürüyenlerin sayısının artmaya devam ederek il ekonomisine katkı sağlamasını öngörüyoruz” dedi.

Tarihin içinden geçen rota

Karia Yolu Muğla, Marmaris İçmelerden başlayıp, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi'nden Akyaka ve Milas'a uzanan güzergahında Kaunos, Knidos, Labranda, Herakleia Latmos, Alinda ve Stratonikeia gibi ünlü antik kentler bulunuyor. Rota üzerinde Prehistorik çağların duvar resimlerinden, klasik dönemin anıt mezarlarına, Helenistik dönem tapınaklarından, Roma dönemi agoralarına, Bizans dönemi manastırlarından, köylerin diğer bölgelerine görülmeyen ev mimarisine kadar değişken yapıları bir arada görmek mümkün.

Uluslar arası fuarlarda tanıtılıyor

MUTSO, Turizm projesi olan Karia Yolunu tüm ülkede ve dünyaya tanıtmak için uluslararası ve ulusal fuarlarda yerini aldığını ifade eden MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, “Karia Yolu Ocak ayının ikinci haftası turizmde dünyanın en büyük 5 fuarından biri olan Utrecht Vakantiebeurs 2014 Hollanda Fuarı ve yine Ocak ayının son haftası TÜYAP’ta 18. kez kapılarını açan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda tanıtıldı. Önümüzdeki dönemde de Berlin ve İngiltere de düzenlenecek olan fuarlara katılım sağlanarak bu yolun bilinirliğinin artırılması için çalışmalara devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.