MUTSO’dan fırıncılara eğitim

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’da fırıncılara yönelik hijyen eğitimi gerçekleştirildi.Muğla Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliği ile gerçekleştirilen...

MUTSO’dan fırıncılara eğitim

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’da fırıncılara yönelik hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

Muğla Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim Muğla Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Hatice Çevik tarafından verildi.

Toplantı öncesi bir konuşma yaparak, fırınlarda ve gıda ürünlerindeki hijyenin önemine dikkat çeken İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif  Ekici “Fırınlarda olsun diğer gıdalarda olsun zehirlenmelerin engellenmesi hastalıkların engellenmesi açısından halk sağlığı insan sağlığı dolayısıyla bütün neslimizin korunması için önemli bir sorundur. Bu sorunu eğitimle eğitimdeki öğrendiğimiz konuları öğrenmekle ve uygulamakla elimizden gelen çabayı sarf etmek zorundayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“5996 Sayılı Kanun ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve Temizlik ve İyi Hijyen Uygulamaları” gereğince gerçekleşen eğitimde fırıncılara yönelik hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, HACCP, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeler, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, işyeri ve ekipman hijyeni, personel el yıkama, maske ve bone kullanımı konularında bilgi verildi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği eğitimin ardından gerçekleştirilen sınavda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.