Muğla Haber Gazetesi

MUTSO’dan fırıncılara eğitim

MUTSO’dan fırıncılara eğitim
04 Ocak 2013 - 12:25

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından Ortaca Ortaokulu konferans salonunda Ortacalı fırın personellerine yönelik olarak hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim, Muğla Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Hatice Çevik tarafından verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yetkilendirilen odalarca   “5996 Sayılı Kanun ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve Temizlik ve İyi Hijyen Uygulamaları” eğitimleri devam ediyor.

Söz konusu eğitimlerde fırıncılara yönelik hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, HACCP, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeler, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, işyeri ve ekipman hijyeni, personel el yıkama, maske ve bone kullanımı konularında bilgi veriliyor.

Yoğun katılımın gerçekleştiği eğitimin ardından gerçekleştirilen sınavda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Mugla Haber Gazetesi - Atilla Taha