MUTSO’dan fırıncılara eğitim

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından Ortaca Ortaokulu konferans salonunda Ortacalı fırın personellerine yönelik olarak hijyen eğitimi gerçekleştirildi.Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Muğla...

MUTSO’dan fırıncılara eğitim

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından Ortaca Ortaokulu konferans salonunda Ortacalı fırın personellerine yönelik olarak hijyen eğitimi gerçekleştirildi.

Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim, Muğla Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Hatice Çevik tarafından verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yetkilendirilen odalarca   “5996 Sayılı Kanun ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve Temizlik ve İyi Hijyen Uygulamaları” eğitimleri devam ediyor.

Söz konusu eğitimlerde fırıncılara yönelik hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, HACCP, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeler, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, işyeri ve ekipman hijyeni, personel el yıkama, maske ve bone kullanımı konularında bilgi veriliyor.

Yoğun katılımın gerçekleştiği eğitimin ardından gerçekleştirilen sınavda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.