MUTSO’da adayların yarışı sürüyor

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkan Adayı Safa Altaş, "Artık Muğla Ticaret Odası daha kurumsal bir yapıya kavuşmalı, hantal yapıdan kurtulmalı, işini daha başarıyla yapan insanlarla göreve devam etmelidir" dedi.Sanayici...

MUTSO’da adayların yarışı sürüyor

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkan Adayı Safa Altaş, "Artık Muğla Ticaret Odası daha kurumsal bir yapıya kavuşmalı, hantal yapıdan kurtulmalı, işini daha başarıyla yapan insanlarla göreve devam etmelidir" dedi.

Sanayici ve ihracatçı kimliğiyle ulusal ve uluslararası ticari ilişkilerini Muğla için kullanan, ayrıca Muğla’nın gün geçtikçe daha da büyüdüğünü belirten Altaş, "Muğla Ticaret Odası olarak bu yarışta büyümeye bizlerde gecemizi gündüzümüze katarak katkı vereceğiz. Böylelikle Muğla Ticaret Odasını daha ileri taşıyacağız. Muğla Ticaret Odasının görevlerinden en büyüğü, artık Muğla Ticaret Odası daha kurumsal bir yapıya kavuşmalı, hantal yapıdan kurtulmalı, işini daha başarıyla yapan insanlarla göreve devam etmelidir. Bizim asıl amacımızda zaten söylediğimiz gibi herkesin asli görevini yapmasını istiyoruz. Muğla Ticaret Odası artık kendisini aşan bir oda olmalı, buradaki Muğla Ticaret Odasının iç tüzüğündeki ana amacı olanda Muğla ticaretinin önünün açılması ve gelişmesine yardımcı olabilmek" şeklinde konuştu.

Başkan olması halinde yapacağı projelere de değinen Safa Altaş, "Burada şunu da belirtmek isterim. Ben şuan ki mevcut kişilerin, şahıslarına hiçbir sözüm yok. Lakin eğer sen bir yönetim başına gelmişsen, üyelerin sorunlarına ortak olman ve gerekenleri yapman gerekir. Ben başkan olmadan hiçbir şeyin teminatını vermem. Ben proje adamı değilim, ben Ticaret adamıyım. Ben yapacaklarımı söylerim. MUTSO’nun göremediklerini ortaya çıkarmak ve Muğla’yı hak ettiği hizmeti sağlamak en büyük amacımız. Yakın zamanda bir İsveç firması ile büyük bir projeye adım atılacak. 25 milyon Euro yatırım yapacaklar. 2 bin 200 aileye sözleşmeli tütün yaptıracaklar. %98 nikotini az olan, %2 zararlı bir tütün firması kuracaklar. Dolayısıyla 300-400 kişi o firmada çalışacak. Toplamda 10 bin kişi buradan ekmek yiyecek. Bu Muğla'yı uçuracak bir proje. Tabiki bununla sınırlı olmayacak. Büyük bir ihtimalle Ortaca'da bir meyve suyu fabrikasını kuracağız. Bununla ilgili yer teminatlarımızı ve gerekli tüm çalışmalarımızı firma yetkilileri ile çok ciddi çalışmalar altındayız. Ortaca'da Narenciye fabrikası işletmesini kuracağız. Bir çok kişiye ekmek kapısı açılacak.

NETLOG Lojistik Muğla’ya yatırım yapmaya karar verdiğinde, sayın Şahap Çaktan bir istekte bulundum, oda isteğimi kırmayıp elinden geleni yaptı yapıyor da. ‘Size yatırım için arazi bulayım, siz de yapacağınız inşaatın tüm malzemelerini Muğlalı esnaflardan alın’ dedim. 'Söz' dedi. Geçtiğimiz günlerde 400 ton demir alımı yaptılar. Bunu kim kazandı, Muğlalılar kazandı. Danışmanı Ahmet Bey İzmir’den 4 lira daha ucuz demir bulduğu halde, Şahap Bey kesin talimat vermiş; ‘Pahalı olsun ama Muğla’dan olsun’ diye. Bundan daha önemli bir şey var mı? İnsanların ürünü para edecek. Nakliye kabusu bitecek. Bizlerin hedefleri büyük işlerle başarıyı kazanmak ve hedefe ulaşmaktır. Bu pastadan herkese birer dilim düşecek. İşte Ticaret Odasının göremedikleri bunlar" dedi.

Muğla yerinde sayıyor

Turizm konusuna da değinen Safa Altaş, "Bölgemiz turizm açısından da zengin bir kültüre sahip olmasına rağmen, size şöyle örnek vereyim. Bölgemize 2011 verilerine göre 3 milyon turist gelmiş, ama Ürgüp'ün de sonucu aynı. Bu ne demek oluyor. Bir kıyaslama yaptığımız zaman orada deniz yok, sahil şeritleri yok ama tarihi yapısıyla tüm ilgiyi üzerine toplamış. Bizim ise bugün turizm Bodrum’da, Marmaris’te, Fethiye’de, Dalyan’da denizimiz tarihi yapılarımız, tüm alternatiflerin bir arada olmasına rağmen tanıtım zayıflığımızdan faal hale tam anlamıyla gelemiyoruz.

Muğla iktidarları, bugüne kadar gelişmekte olanların hep önünü kestiler. Dimes firması buraya büyük yatırımlar yapmak için çok ciddi çalışmalar yaptı. Ancak öyle bir zora getirdiler ki tüm projelerinden vazgeçtiler. Neden mi, çünkü eğer birileri büyürse, açılırsa, Muğla’nın bakış açısı değişir. Bu endişenin temelinde, koltukları kaybetme kaygısı var bana göre. Bu Muğla’ya yapılmış en büyük haksızlık. Artık değişim zamanı! Muğla hala yerinde sayıyor. Ürettiği bir şey yok. İhracatı yapılan çok kısıtlı ürün var" diye konuştu.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.