MUTSO ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

MUTSO Heyeti, bu yıl merkez ilçede kurulan Menteşe Kaymakamlığı ile Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent...

MUTSO ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

MUTSO Heyeti, bu yıl merkez ilçede kurulan Menteşe Kaymakamlığı ile Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulu Başkan vekilleri Mustafa Ercan, Mehmet Dişçigil, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Karataş ve Salih Atayolu’ndan oluşan heyet, Muğla’nın büyükşehir statüsüne girmesiyle bu yıl kurularak Menteşe adını alan Merkez İlçe Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmat Bayramer’ i makamında ziyaret etti.

Menteşe’nin ilk Kaymakamı olan Zeki Arslan, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir yasası ile gerçekleşecek  değişimler hakkında MUTSO heyetine bilgi verdi. Arslan, “Yerel seçimler sonrası ciddi değişimler olacak. Şu anda teşkilatlanma çalışmalarına başladık. Önümüzdeki süreçte öncelikle orta vadede bir hükümet konağı binası yapmak ilk planımız arasında” dedi. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş da Oda faaliyetleri ve çalışmaları hakkında Kaymakam Arslan’ı detaylı bir şekilde bilgilendirerek. Muğla’nın ekonomisini geliştirmek, refah düzeyini artırmak için çalıştıklarını ifade etti.

Karakuş, Muğla’da tüm kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

MUTSO heyetinin daha sonraki ziyareti ise, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü oldu. İl Müdürü Ahmey Bayramer’i makamında ziyaret eden heyet, Oda faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

MUTSO heyetini SANTEZ projesi hakkında bilgilendiren İl Müdürü Bayramer de, “SANTEZ, üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması, sanayiye yönelik Ar-Ge personeli sayısının artırılması, mevcut üründe veya üretim yönetiminde yenilik yapılması amacıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yüksek lisans veya doktora tez çalışmalarının desteklenmesidir” dedi.

Üretime yönelik yatırım projeleri, pilot üretim tesisi veya merkezi laboratuvar kurulmasına yönelik projelerin değerlendirilemediğinin altını çizen Bayramer, SANTEZ projesi olarak desteklenen bir projenin yapılan değerlendirmede 70 veya üzeri puan alması gerektiğini kaydederek, değerlendirme puanı hesaplanırken, projenin Ar-Ge niteliği ve teknolojik yönü, projenin ekonomik katkısı ve yaygın etkisi, projenin pazar araştırması, izlenecek yöntem, proje ekibinin ve destekleyen kuruluşun yeterliliği, proje süresi ve iş planı ile bütçe ve gerekçeleri başlıkları altında değerlendirmeler yapıldığını söyledi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.