MUTSO üyelerine Özel Eğitim Protokolü

Meclisin bu ayki konuğu İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş oldu. MUTSO, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile protokol imzalayarak üyeye yönelik çalışmalarına bir yenisini...

MUTSO üyelerine Özel Eğitim Protokolü

Meclisin bu ayki konuğu İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş oldu. MUTSO, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile protokol imzalayarak üyeye yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 21’inci Meclis toplantısı 10 Şubat Salı günü gerçekleştirildi. MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın Divan Başkanlığı’nda başlatılan toplantıya MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcıları Mevlüt Acar, Ahmet Zeybek ve Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil’in yanı sıra Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanları katıldı. Toplantıda yer alan diğer önemli iki isim ise İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen oldu.

Eğitime Yönelik Protokol İmzalandı

Üyeye hizmet amaçlı çalışmalarını sürdüren MUTSO, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile bir protokol imzaladı. Protokol öncesinde bir konuşma yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş’a ve Rektör Prof. Dr. Oğuz Esen’e katılımları nedeniyle teşekkürlerini sundu. Başkan Karakuş’un “Bugün imzalayacağımız protokol ile Muğlalı nice genç İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden iyi bir eğitim alacak. Muğla, eğitimi güçlü gençlerle daha güçlü olacak.” sözlerinin ardından imza törenine geçildi. MUTSO ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) arasında imzalanan Protokol kapsamında MUTSO ile İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları üyelerinin birinci derece yakınları, İEÜ’deki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı. İmza törenin ardından Meclis Üyelerine sunum yapan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ise, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin girişimci, yenilikçi gençler yetiştirdiğini belirterek, “Üniversitemiz, 2001 yılında iş aleminin önemli temsilcisi İzmir Ticaret Odası’nın girişimleriyle kuruldu. Bu sebeple iş dünyasının ihtiyaçlarını önemsiyoruz. Girişimci, yenilikçi, en az 2 yabancı dili etkin şekilde kullanan işe hazır, nitelikli mezunlar yetiştiriyoruz. 14. yılımızda 8 bini aşkın mezunu, 7 bin 500 öğrencisiyle seçkin yükseköğrenim kurumlarından biri haline geldik. Başarılı lise mezunlarını İzmir Ekonomi’de eğiterek, Muğla’nın gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz.” diye konuştu.

Meclis’te İki Yeni Üye

Gerçekleştirilen imza törenin ardından Meclis toplantısını başlatan Başkan Şükrü Altınay, Meclisin konuklarına ‘hoşgeldiniz’ dedikten sonra, önceki süreçte Meslek Komite Başkanlığı yapmış ve Meclisin iki yeni üyesi olan İlker Baş ve Mehmet Çolakoğlu’nu Meclise tanıttı. Yoklama ve gündem maddelerini Meclis Üyelerinin onayına sunarak oturumu açıldı ve odanın olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.