MUTSO, ÜYELERİNE ‘HİJYEN’ EĞİTİMİ VERECEK

Muğla ticaret ve sanayi odası ve muğla halk eğitim merkezi işbirliği ''hijyen eğitimi yönetmeliği'' çerçevesinde eğitimler gerçekleştirilecek.5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren Hijyen eğitimi yönetmeliğine göre Muğla’daki...

MUTSO, ÜYELERİNE ‘HİJYEN’ EĞİTİMİ VERECEK

Muğla ticaret ve sanayi odası ve muğla halk eğitim merkezi işbirliği ''hijyen eğitimi yönetmeliği'' çerçevesinde eğitimler gerçekleştirilecek.

5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren Hijyen eğitimi yönetmeliğine göre Muğla’daki bazı sektörlerin çalışanlarına Hijyen eğitimi verilecek. Eğitime katılmayanlar 250 TL çalışanlara, Bin TL’de işyeri sahibine cezai müeyyide uygulanacağı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” 5 Temmuz 2013’te Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelikle kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafında kurulan komisyonlarca eğitim programları hazırlandı. Bu bağlamda uygulanacak eğitim programları sonunda kursiyerlere kurs bitirme belgesi verilecek. Bunun dışında hiçbir kurum ve kuruluşun vereceği belgeler geçerli olmayacak. Daha önce alınan belgelerin de geçerliliği olmayacak ve bu yönetmelik kapsamında hazırlanan hijyen eğitimi programlarına denk olmayacaktır. Dolayısıyla bu sektörlerde hizmet veren işyerlerinde ve mesleklerde bahsi geçen kurs bitirme belgesi olmayan personel çalıştıramayacaklardır. Bu eğitim programları ile ilgili iş yeri sahipleri ve işletenlerine, çalışanlarına eğitim verilmesi gerekmektedir. Eğitime katılmadıkları takdirde de 250 TL. ile Bin TL. aralığında cezai uygulamalar olacaktır. Bu sektörlerde hizmet veren firma çalışanlarının katılımları zorunlu olduğundan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Birimine en geç 13 Aralık 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

SEKTÖRLER VE KURS PROGRAMLARI

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri (Cilt Bakımı Hijyen Eğitimi, Dövme ve Takı Eğitimi, Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetlerinde İşyeri Sahipleri ve İşletenlerin Hijyen Eğitimi, Kadın-Erkek Kuaför Hijyen Eğitimi, Makyaj Hijyen Eğitimi, Vücut Bakımı Hijyen Eğitimi, Kaplıca Hamam ve Sauna Görevlisi Hijyen Eğitimi) Pazarlama ve Perakende ( Kantin İşletmeciliği Hijyen Eğitimi, Meyve ve Sebze Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi, Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi, Şarküteri, Bakkal ve Gıda Pazarları Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi, Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi)

Yiyecek İçecek Hizmetleri (Aşçı Hijyen Eğitimi, Bar Görevlisi Hijyen Eğitimi, Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Hijyen Eğitimi, Otel/Motel ve Lokanta Yöneticiliği Hijyen Eğitimi, Pastacı Hijyen Eğitimi, Servis Görevlisi Hijyen Eğitimi, Şef Yiyecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri Hijyen Eğitimi), Toplum Sağlığını Koruyucu Hizmetler (Su Temini/Üretimi Hijyen Eğitimi) Gıda Teknolojisi (Çay Üretimi ve İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi, Gıda Kontrol Elemanı Hijyen Eğitimi, Hububat İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi, Süt İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi, Sebze ve Meyve İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi, Zeytin İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi).

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.