MUTSO-TEK protokolü imzalandı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Özel Teknoloji ve Kültür Koleji (TEK) arasında Oda üyelerinin çocuklarına burs verilmesini içeren protokol imzalandı.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Özel Teknoloji ve Kültür...

MUTSO-TEK protokolü imzalandı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Özel Teknoloji ve Kültür Koleji (TEK) arasında Oda üyelerinin çocuklarına burs verilmesini içeren protokol imzalandı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Özel Teknoloji ve Kültür Koleji (TEK) arasında Oda üyelerinin çocuklarına burs verilmesini içeren kapsamında protokol imzalandı. MUTSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen protokolde MUTSO Yönetim Kurlu Başkanı Bülent Karakuş, MUTSO Yönetim Kurlu Başkan Vekilleri Mustafa Ercan, Mehmet Dişçigil, Özel TEK Koleji Yönetim Kurlu Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Erdinç Gürsoy, Erol Kapiz, Murat Demirci, Sadi Kaya, Tamer Özhan, Uğur Çolakoğlu hazır bulundu.

Muğla iline, yeni bir eğitim kurumu kazandıran oda üyelerine ve Özel TEK Koleji yönetmine teşekkürlerini sunarak sözlerine başlayan MUTSO Başkanı Karakuş; “Eğitim Muğla’da gerçekten çok önem verilen bir konu.  Birçok yatırımlarını bildiğimiz Hamdi Yücel Gürsoy’un bu işin başında olması bizim için çok önemli. Gerçekten Muğlamızın en başarılı diyebileceğimiz bir kurumunun başında. Eğitimle ilgili böyle bir girişimde bulundukları için kendilerini kutluyorum. Ve bu okulumuzdan Muğla’ya hizmet edecek yeni nesillerimizin yetişmesi için de biz de Oda olarak tüm gayreti ve desteği göstereceğimizi kendileri ile paylaşıyorum” dedi.

İmzalanan protokol sonucunda Oda üyelerine ve Oda üyelerinin çocuklarına özel olarak TEK Koleji tarafından bazı indirimlerin söz konusu olacağını ifade eden Karakuş, Özel Tek Kolejinin Muğla iline ve ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

“Elimizi taşın altına uzattık”

Daha sonra söz alan Özel TEK Koleji Yönetim Kurlu Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy da ; “Biz 1970’li yıllarda, yeni yeni iş adamı olduğumuz zamanlarda bir soru vardı Muğla’da. Muğla ne olsun? Muğla’nın vizyonu ne olsun? Muğla ne olabilir? Muğla bir sanayi kenti mi olsun denildi. Ve biz de derdik ki o zamanlar Muğla bir eğitim şehri olsun. Bir üniversitemiz olsun. Okullarımız olsun. O zaman Ticaret Lisesi de vardı. Ve böyle bir düşüncemiz idealimiz vardı. Çok arzu etmeme rağmen, yıllardan beri bir kolej açmak için çok uğraş verdik. MUYABİR diye çok ciddi bir şirket kuruldu Muğla’da.  Muğla vilayetinin Muğla şehrinin, merkezinin ve kasabalarının, kazalarının, ilçelerinin birlikte olduğu, oradaki iş adamlarını da içimize alarak çok ciddi bir şirket kurduk. Muğla Yatırım Birliği diye. Bütün amacımız bu şirketin tek amacı Muğla’ya bir kolej yapmaktı. Fethiye, Bodrum, Marmaris’e gittiğimiz zaman onların çifte çifte kolejleri var, okulları var, özel okulları vardı. Kurduğumuz bu anonim şirketin okul yapmaktı bütün hedefi. Birbirimizi yönlendirdik. Geçen sene, Teknoloji ve Kültür Kolejinin % 50 ortağı olduk MUYABİR şirketi olarak. Ben de MUYABİR ‘in yönetim kurulu başkanıyım.

Dolayısıyla tekrardan arkadaşlar teveccüh ettiler. Beni de kolejin yönetim kurulu başkanlığına getirdiler. Şimdi bu ne demek oluyor? MUYABİR olarak, Muğlalılar olarak artık elimizi taşın altına uzattık. Bizim başka çaremiz yok yani bu kolej çok başarılı olmak zorunda.  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı çok önemli bir kurumun başında. Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleri; Bu sizin okulunuz. MUYABİRİN, TEK Koleji’nin okulu değil. Okul sizin, okul Muğlalıların, Muğlalıyım diyenlerin sahip çıkanların okulu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol MUTSO Başkanı Karakuş ve Özel TEK Koleji Yönetim Kurlu Başkanı Gürsoy arasında imzalandı.

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.