MUTSO Sağlık Meslek Komitesi toplandı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, 2013-2017 dönemi ilk meslek komite toplantısını gerçekleştirdi.Özel hastaneler ve tıp merkezleri, özel eğitim merkezleri, optik, iş güvenliği ve işyeri hekimliği, tıbbi görüntüleme merkezleri,...

MUTSO Sağlık Meslek Komitesi toplandı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, 2013-2017 dönemi ilk meslek komite toplantısını gerçekleştirdi.

Özel hastaneler ve tıp merkezleri, özel eğitim merkezleri, optik, iş güvenliği ve işyeri hekimliği, tıbbi görüntüleme merkezleri, veteriner, diş hekimleri, ecza deposu, eczacılar, medikal sektörlerinin temsilcilerinin oluşturduğu 2. Meslek Komite üyelerinin katıldığı toplantıda sektörel sorunlar tartışılarak çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, düzenlenen bu komite toplantılarının, komitenin sorunlarının mecliste dile getirilip, yönetime ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’a taşınmasına da aracılık edeceğini belirtti.

Karakuş, “Sizler kendi mesleklerinizle ilgili konuları bize getirdiğinizde, bunun içinde olacaksınız.  Yani başka birileri sizin mesleğinizle ilgili sorunu tespit etmeyecek, çözümü sizler tespit edeceksiniz. Bize gelirken sorunların çözüm önerileri ile birlikte gelirseniz biz onu Ankara’da TOBB’a veya Sağlık Bakanlığı’na veya ilgili bakanlıklara çok daha net bir şekilde ulaştırırız. Bizim odamız 17 tane meslek komitesinden oluşuyor. Yaklaşık 6 bin 500 kayıtlı üyemiz var. 5 bin de faal üyemiz var. Bütün komitelerin sorunlarını yetkililerle konuşma fırsatı bulacağız” dedi.

Daha sonra söz alan 2. Meslek Komitesi (sağlık sınıfı) Başkanı Serkan Alpözen; yeni dönemde tüm meslek komite üyeleri ile birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilecek çalışmalarla Muğla ekonomisine katkı sağlamak ve üyelerin sektörel sıkıntılarına çözüm ortamı yaratılmasının öncelikleri olduğunu belirterek, yol haritasını birlikte çizeceklerini ifade etti.

Alpözen’in ardından, Komite Üyesi Z. Doruk Alp, komitedeki firmalarının faaliyet alanlarını, firmaların ilçelere ve sektörlere göre dağılımını anlatan bir sunum yaparak, sektör hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Komite Üyesi Yusuf Kayacık da, güçlü bir komiteye sahip olduklarını belirtip, bu tür komite toplantılarına ilin önde gelen yetkililerinin de çağrılarak, sorunların çözümü yönünde görüşlerine başvurulabileceğini bildirdi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.