MUTSO Meclisi toplantı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 4’ncü Olağan Meclis Toplantısı Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçaslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, üyelerine ve kamuoyuna, risk...

MUTSO Meclisi toplantı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 4’ncü Olağan Meclis Toplantısı Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçaslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, üyelerine ve kamuoyuna, risk teşkil eden döviz ile borçlanmaya gitmemeleri konusunda tavsiyede bulunarak, “büyümelerinizi öz kaynaklarla yapmaya çalışın” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası 4’ncü Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın divan başkanlığında Oda hizmet binası meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçaslan, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Vekilleri Mevlüt Acar, Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Mustafa Ercan, Mehmet Dişçigil, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve meslek komite başkanları katıldı.

Toplantının konuğu olan Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçaslan yaptığı konuşmada, toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Defterdarlığın iş alanı, Milli Emlak, 2B ve ecrimisil uygulamaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Daha sonra söz alan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş da, Oda faaliyetleri ve Türkiye ekonomisini etkileyen bazı iç ve dış faktörlerden bahsederek meclis üyelerini bilgilendirdi.

Karakuş; geçtiğimiz 2 ay içerisinde Dünya’da ve Türkiye’de ciddi hareketler ve ciddi olayların olduğunu belirterek, “Bunların ülkemiz ve ilimiz ekonomisine de olumlu veya olumsuz etkileri var. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası kararlarının bildiğiniz gibi artık önümüzdeki dönemde tahvil alışlarını azaltma kararı Amerika Birleşik Devletleri’nin bizim gibi gelişmekte olan ülke piyasalarından yatırımcıların çekilmesine özellikle borsalardan paraların çıkmasına neden olmuş sermayelerin yine Amerika’ya dönmesine sebep olarak gelişmekte olan ülkelerin ekonomileri ciddi bir şekilde etkilenir bir duruma geldi. Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi istikrarlı bir şekilde büyümesine rağmen gerek Euro bölgesi, gerekse gelişmekte olan ekonomiler maalesef büyüme konusunda sıkıntı çeker durumdalar. Böyle bir konjonktürde de bizim Merkez Bankamız çeşitli enstrümanlar ile hem finansal istikrarı hem de ekonominin bozulmaması için gerekli tedbirleri çeşitli şekillerde almaya çalışıyor. Ancak sadece bize bağlı değil tabi” dedi.

Dışarıdaki olayların da Türkiye’yi ciddi bir şekilde etkilediğini kaydeden Karakuş, “Bu arada özellikle Mısır ve Suriye’deki olaylar ilk başta Türkiye ekonomisini, sonra da bölge ekonomisini ciddi bir şekilde etkiliyor. Burada turizm açısından hem olumlu hem olumsuz olarak değerlendirebileceğimiz etkiler söz konusu. Bu olayların olduğu Mısır ve Suriye’den ülkemize gelen turist sayısında ciddi bir azalma gözlenirken, turizm için bu ülkeleri seçen Avrupalı turistlerin ve diğer bölgelerden gelen turistlerin de bu ülkelerden rezervasyon iptalleri yaparak, gerek Antalya bölgesi, gerekse bizim Muğla bölgemize ciddi turist girişleri olmakta. Türkiye’nin Mısır ve Suriye’de yaptığı yatırımların da artık durma noktasına geldiğini görüyoruz. Hatta bazı büyük uluslararası şirketlerimizin yatırımlarını durduklarını, üretimlerini ve satışlarını durdurduklarını görüyoruz. Çünkü artık bu firmalarımız bu bölgede ciddi bir sıkıntı yaşıyorlar. Bölge önemli ticaret yolları arasında yer alıyor. Özellikle Süveyş Kanalı’ndan geçerek okyanuslara açılan bir kapı durumunda. Bölgedeki istikrarsızlık ve güven sorunu da taşımacılık ve ulaşım faaliyetlerini de çok olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu.

Sunumun sonunda Capital dergisinin değerlendirmesine göre Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasına giren Acarlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda MUTSO Meclis Başkan Vekili olan Mevlüt Acar’a plaket takdim edildi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.