MUTSO Meclisi konuklarını ağırladı

MUTSO Meclisi aylık olağan toplantılarının 24’üncüsünü gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Meclis Üyelerine Arabuluculuk Sistemi hakkında bilgi verilirken, Ali Abbas Çınar’a...

MUTSO Meclisi konuklarını ağırladı

MUTSO Meclisi aylık olağan toplantılarının 24’üncüsünü gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Meclis Üyelerine Arabuluculuk Sistemi hakkında bilgi verilirken, Ali Abbas Çınar’a ve Atilla Totoş’a Odanın çalışma ve projelerine verdikleri destek nedeniyle teşekkür belgesi takdim edildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın 24’üncü olağan Meclis toplantısı 7 Mayıs Perşembe günü MUTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay oturumu şu ifadeler ile açtı: “Değerli arkadaşlar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının 24’üncü Meclis Toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve divanım adına saygıyla selamlıyorum. Bugün aramızda birbirinden değerli misafirlerimiz var. Ali Abbas Çınar hocam ve Atilla Totoş Bey buradalar. Avukat Ahmet Hür ve Avukat Leyla Bişen Hanımefendi de burada. Öncelikle hepsine huzurunuzda hoş geldiniz demek istiyorum.” Konukların takdimi ile toplantıyı başlatan Başkan Altınay, gündem maddelerine geçmeden önce, Arabuluculuk Sistemi hakkında sunumunu gerçekleştirmek üzere Avukat Ahmet Hür’ü kürsüye davet etti.

Arabuluculuk Sistemi Tanıtıldı

Arabulucu Avukat Ahmet Hür: “Muğla Barosuna kayıtlı bir avukatım. Aynı zamanda Muğla Barosu Arabuluculuk Komisyonu Başkanıyım. Arabuluculuk yeni bir sistem. Bu nedenle bu sistemini sizleri tanıtmak için buradayız. Arabuluculuk Sistemi aslında 2012 yılında yasalaşmaya başladı ama arabulucu olabilmek için belli bir eğitim gerekiyor. Belli bir eğitimin ardından yazılı ve sözlü sınavları geçmeniz gerekiyor.  Bu eğitim ve sınavların ardından Adalet Bakanlığına bağlı Arabulucu oluyorsunuz. Türkiye’de şuan bin 900 civarında arabulucu var. Ancak bu sistemin işlevsel hale gelebilmesi için bu sayının 40 binlere ulaşması gerekiyor. Muğla bölgesinde ise 20 civarı arabulucu arkadaşımız var. Arabuluculuk nedir dersek: arabuluculuk iki tarafın hukuki uyuşmazlıklarında eğitimli arabulucu aracılığıyla bu uyuşmazlığa alternatif bir çözüm yolu, dostane bir çözüm yolu, kaybedeni olmayan bir çözüm yolu bulmaktır. Arabulucu bu uyumsuzluk durumunda tarafların özgürce bir araya gelmesi koşuluyla bu işi kolaylaştırıcı bir kişi. Bir hakim, bir avukat yada hakem değil bir kolaylaştırıcı.” diyerek bu yeni sitem hakkında açıklamalarda bulundu.

Arabulucu Avukat Ahmet Hür’ün açıklamaları ve sistemin işleyişine yönelik verdiği bilgilerin ardından Meclis gündem maddelerini görüşmek üzere toplantıya başladı. Meclisin gündemi görüşmesi ve oylayarak değerlendirmesinin ardından kürsüye gelen MUTSO AB, Dış Ticaret, Raporlama ve Proje Birim Sorumlusu Elvan Kocagöz, Odanın ortaklaşa hayata geçirmeyi planladığı Yörük Köyü Projesi ile EuroVelo Projesinin detayları hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Projeler hakkında verilen bilgilerin sonrasında MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclise aylık faaliyet raporunun sunumunu gerçekleştirdi.

Meclis gündeminin görüşülmesi ve sunumların gerçekleştirilmesinin ardından Meclis Başkanı Şükrü Altınay, 100 Yılda 100 Kadın Kitap Projesi çalışmaları sırasında verdiği emekler ile desteğini esirgemeyen Dr. Ali Abbas Çınar’a ve Muğla zeytini ve zeytinyağına verdiği katkılar ve aldığı birbirinden değerli ödüller nedeniyle Eczacı Atilla Totoş’a teşekkürlerini sunarak söz hakkı verdi. Kürsüye gelerek kendilerini tanıtan konuklar Muğla Ticaret ve Sanayi Odasına çalışmalardaki destekler için teşekkürlerini sundular. Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Şükrü Altınay ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş konuklara çalışmaları nedeniyle teşekkür plaketleri sundu.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.