MUTSO KAGİK’ten okçulara ziyaret

Muğlaspor Klübü Okçuluk Takımı büyük başarılara imza atarken Türkiye rekoru 11 yaşındaki Tuğba Çaylı tarafından kırıldı. Bencik Beldesi’ndeki Takım, 7-9 Şubat tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye Minikler...

MUTSO KAGİK’ten okçulara ziyaret

Muğlaspor Klübü Okçuluk Takımı büyük başarılara imza atarken Türkiye rekoru 11 yaşındaki Tuğba Çaylı tarafından kırıldı. Bencik Beldesi’ndeki Takım, 7-9 Şubat tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye Minikler Salon Okçuluk Şampiyonası’na, 11 sporcu ve 1 antrenör ile katıldı; 6 madalya ve 4 Türkiye rekoruyla döndü.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve MUTSO bünyesinde yer alan Kadın Girişimciler İcra Kurulu (KAGİK) tarafından da desteklenen minik okçular, bu başarılarının ardından oldukça büyük ses getirdi. Yatağan’ın Bencik Beldesi’nde yaşayan ve antrenmanlarını burada gerçekleştiren okçuları ziyarette bulunan KAGİK Başkanı Sultan Yılmaz, Mehtap Tölek ve Ayten Arslan sporculara ve antrenörleri olan Bencik Beldesi Aile Hekimi M. Ejder Sözen’e tebriklerini sundular. KAGİK Üyeleri sporcularla geçirdikleri keyifli ziyaret sırasında, sporcularla sohbet ettiler, çalışmaları, başarıları ve hedefleri hakkında bilgi aldılar. KAGİK Başkanı Sultan Yılmaz, bu başarıların çok kıymetli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Burada her biriniz kendi kategorilerinizde ayrı ayrı başarılara imza atmış bulunmaktasınız. Gösterdiğiniz bu çaba ve özveri elbette ki takdir edilmeye değer. MUTSO olarak desteklerimiz sizinleydi. Bundan sonra KAGİK olarak da her zaman yanınızda olacağız. Kazandığınız bu değeri , azminizi ve ışığınızı hiç kaybetmeyin. Sizi ve ağabeyimiz dediğiniz antrenörünüz Sayın Dr. Ejder Sözen’e tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Heyecanları ve haklı gururları gözlerinden okunan başarılı sporcular, başarılılarının sırrı olarak saygıyı 1. sıraya koymuş durumdalar. “Bir okçu ne kadar sevilirse o kadar iyi atar” diyen 11 yaşındaki Tuğba Çaylı ise Türkiye rekorunu kırarak ismini 1. sıraya yazdırmış durumda.

13-14 yaş sporcularına konulan 540 baraj puanı geçmeleri halinde bir üst kategori olan Yıldızlar Kategorisinde yarışma hakkı verilmesi nedeniyle sporculardan Tuğba Çaylı ve Emircan Haney bu yıl Yıldızlar Kategorisinde de yarışma hakkı elde ettiler. Ayrıca Türkiye Minikler Salon Okçuluk Şampiyonası’ndaki başarıları nedeniyle 4 küçük sporcu önümüzdeki sezondan itibaren Milli Takım’da oynama hakkı da elde etti.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.