MUTSO Eğitim Şenliğine katıldı

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma Şenliği’ düzenledi. Ülkenin gelişimini etkileyen en önemli unsurun nitelikli insan gücü olduğu vurgulandı.Menteşe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde...

MUTSO Eğitim Şenliğine katıldı

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma Şenliği’ düzenledi. Ülkenin gelişimini etkileyen en önemli unsurun nitelikli insan gücü olduğu vurgulandı.

Menteşe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesinde Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma Şenliği’nin açılışı Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak tarafından gerçekleştirildi.

Sanayinin ve iş alanlarının ara elaman ihtiyacını karşılama amacına yönelen ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Şenliği’nde stant açan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) UMEM Beceri 10 projesi bünyesinde verilen eğitimler hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

Turgutreis Lisesi halk oyunları gösterisinin ardından kurulan stantlarda Muğla Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencileri şenliğe gelen vatandaşların tansiyonlarını ölçtü. Uygulama karşısında önce şaşıran vatandaşlar, daha sonra memnuniyetlerini dile getirdi. Tansiyonu yüksek veya düşük çıkan vatandaşlar ise hastaneye yönlendirildi.

Stantlarda, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerince vatandaşlara ücretsiz saç ve cilt bakımı da yapıldı. Ayrıca lokma ve içecek ikram edildi, müzik dinletisi sunuldu.

Genel olarak ülkenin gelişimini ve nitelikli insan gücünü etkileyen en önemli faktörün doğal kaynaklar ve nitelikli insan gücü olduğunu belirten Menteşe Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Akboyun, “Bu faktörlere yönetim, sermaye ve girişim de ilave edildiği zaman insan gücünün önemi daha da iyi anlaşılmaktadır. Genel anlamda sanayinin ve iş alanlarının ara elaman ihtiyacını karşılama amacına yönelen mesleki ve teknik eğitim, hızla gelişen teknolojik bilgi üretim yöntemleri ve iş hayatındaki gelişmelerle dinamik bir yapı sergilemektedir” dedi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.