MUTSO ARTIK 5 YILDIZLI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, odaların hizmet kalitesini arttırmak için başlattığı akreditasyon sisteminde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSA) ‘A sınıfı akredite’ oda oldu.Ankara’da düzenlenen törende MUTSO heyetine...

MUTSO ARTIK 5 YILDIZLI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, odaların hizmet kalitesini arttırmak için başlattığı akreditasyon sisteminde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSA) ‘A sınıfı akredite’ oda oldu.

Ankara’da düzenlenen törende MUTSO heyetine plaketi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sertifikasını da TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete verdi. Törene MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Tunçer, Hasan Şahin, Mustafa Murat Can, Mustafa Karataş, Salih Atayolu, N. Fatih Dağdelen, MUTSO Genel Sekreteri Mehmet Çücen ve MUTSO Akreditasyon sorumlusu Seher Taner Akgün ve Kalite Yönetim Sistemi sorumlusu A. Emre Günel katıldı.

MUTSO ilk 3 içinde

MUTSO ilk denetim sonrası aldığı A sınıfı Akreditasyon belgesi ile Türkiye’deki ilk 3 Oda arasında yerini aldı. Bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olan 365 Oda’nın 152’si çalışmalarını tamamlayarak akredite oldu. Denetimde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın akreditasyon standartlarının tüm gerekliliklerini yerine getirdiği, çalışmalarının yeterli ve üst düzeyde olduğu tespit edildi ve MUTSO “A” sınıfı belge almaya hak kazandı. Denetimlerde 37-50 puan arası alan odalar C Sınıfı, 50-59 puan alanlar B Sınıfı ve üstü puan alanlar da A sınıfı Akredite olarak sınıflandırılıyor.

Törenin açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Akredite olan oda ve borsaları 5 yıldızlı olarak tanımladığını belirterek, “Bugün beş yıldızlı otel müşterisine nasıl hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı oda ve borsalar da bu kalitede hizmet verecek. 10 yıl önce toprağa attığımız tohum meyve vermeye başladı. Akredite olan oda ve borsa sayımız 129’u buldu. Önümüzdeki dönem 21 oda ve borsamız da akredite olacak, hedefimiz ise 365 oda ve borsamızın tamamını akredite edebilmek” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın A sınıfı akreditasyon belgesi almasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar üye memnuniyetini en üstte tutarak üye odaklı anlayış ile çalıştıklarını ifade etti. MUTSO Başkanı Karakuş, daha iyi hizmet vermek için çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini belirterek,“Türk Oda/Borsa sisteminde Akreditasyon sistemin amacının, Oda ve Borsalar arasında kalite bilincini yaratarak, kapasite ve yeterliliklerini artırarak üyelere sunulan hizmet kalitesini iyileştirerek ve geliştirerek üyelerimize en kaliteli hizmeti vermek. Sistem, Türk ve Avrupa Oda sistemleri arasında uyum sağlamaya yönelik uygulamaları arttırıyor. Akreditasyon sistemi iyi uygulamaları teşvik eden bir sistem, denetim sürecinde odamız tarafından yapılan faaliyetler de iyi uygulama olarak kayda alınmıştır. Akredite olan oda ve borsalar uygunluk belgesine sahip bir ürün veya hizmet için uygulanabilir olan gereklilikleri sağlamakla birlikte, ticarette teknik engellerin kaldırılmasına katkıda bulunarak hizmet bölgelerinin ve dolayısıyla ülke kalkınmasına önemli katkı sağlayacaklar. Biz 5 yıldızlı hizmet veren kapasitede bir oda olarak büyük mutluluk duyuyoruz, bu yolda göstermiş olduğumuz birlik, beraberlik ve paylaşım içinde çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Önceliğimiz her zaman üyelerimize daha iyi hizmetler vermektir. Bölgemize ve üyelerimize hayırlı olsun” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.