Mutlu güven tazeledi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yatağan Şubesi’nin 11’inci genel kurulunda, mevcut başkan Turgay Mutlu yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.ADD Yatağan Şubesi’nin 11’inci genel kurulu, Yatağan Belediyesi toplantı...

Mutlu güven tazeledi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yatağan Şubesi’nin 11’inci genel kurulunda, mevcut başkan Turgay Mutlu yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

ADD Yatağan Şubesi’nin 11’inci genel kurulu, Yatağan Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulun divan üyelerinin seçimiyle başlayan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sürdü.

Divan başkanlığını Cemal Gürpınar’ın genel kurulda konuşan mevcut başkan Turgay Mutlu, ADD Yatağan Şubesi olarak görev süresi boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı.

Mutlu, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili olarak açıklamada bulunarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok kritik bir süreçten geçtiğini söyledi.

Anayasa değişikliği referandumunun rejimi değiştirmeyi amaçladığını iddia eden Mutlu, Anayasa değişikliğinin vatanın bütünlüğünü ve milletin birliğini tehdit ettiğini savundu.

ADD Yatağan Şubesi olarak Mart ayında referandum için “Hayır” kampanyasına başlayacaklarını aktaran Mutlu; “Geçen hafta bu salonda şubemizin de desteğiyle siyasi partilerin temsilcileri, dernekler, odalar, sendikalar ve muhtarların katılımıyla 'Yatağan Hayır Platformu' oluşturuldu. Şubemiz adına bu kampanyaya destek için bin adet el ilanı ve bin adet Atatürk rozeti ile halkımızın karşısına çıkacağız ve neden ‘hayır’ dediğimizi anlatacağız” diye konuştu.

Mutlu, Anayasa’da değiştirilmesi planlanan 18 maddenin tamamına karşı olduklarını ve özellikle 16’ncı madde için vatandaşları uyaracaklarını belirterek, şunları söyledi: “Değiştirilmek istenen Anayasa paketinin 16’ncı maddesinde bulunan torba maddelerinden 60 küsur tane maddenin içine gizlenen 123’üncü maddedeki değişiklik ile cumhurbaşkanına bir kararname ile eyalet kurma yetkisi verilmektedir. Bu değişikliğin kabul edilmesi, ülkenin bölünmesine olanak sağlayacak, çok sakıncalı bir durumdur. Onun içinde bizler ‘hayır’ diyoruz. Halkımıza bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Sizlerde başkanlığa ‘hayır’ deyiniz.”

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda yeni yönetim şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu: Turgay Mutlu, Pembegül Yelaldı, Özlem Kale, Fatma Serttaş, Mahmut Ayık, Osman Bulut, Necla Göktaş.

Denetleme Kurulu: Emel Yavuz, Şaziye Çöllüoğlu, Kemal Çolakoğlu.

Disiplin Kurulu: Canhazer Helvacı, Feride Kaya, Ziya Alpözen.

Kurultay Delegeleri: Cemal Gürpınar, Suna Arslan, Fehmi Özsoy.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.