“Mutlu çocuklar, umutlu yarınlar”

Sosyal projeleri ile adından söz ettiren Menteşe Belediyesi “Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar” adlı yeni bir projeye daha imza attı. Proje kapsamında kırsalda yaşayan 7-12 yaş arası çocuklar sinema, gezi gibi aktiviteler ile...

“Mutlu çocuklar, umutlu yarınlar”

Sosyal projeleri ile adından söz ettiren Menteşe Belediyesi “Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar” adlı yeni bir projeye daha imza attı. Proje kapsamında kırsalda yaşayan 7-12 yaş arası çocuklar sinema, gezi gibi aktiviteler ile bir gününü Menteşe’de eğlenerek geçiriyorlar. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Menteşe Belediyesi olarak kırsalda yaşayan çocuklarımız için “Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar” adlı projemizi hayata geçirdik. Bu proje kapsamında her gün kırsaldaki 10 mahallemizin çocuklarını ücretsiz araçlarımız ile ilçe merkezimize getiriyoruz. Burada onları yine ücretsiz sinemaya götürüyor, gezdiriyoruz. Kısacası güzel bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. Biliyorsunuz ben de köy çocuğuyum. İçlerinde hayatında ilk defa sinemaya giden çocuklarımız var. Köyde yaşayan çocuklarımızın, kentte yaşayan çocuklarımız gibi sosyal aktivitelerden yararlanmalarını istiyorum. Sinemaya gitmek,gezmek onların da hakkı. Proje kapsamında yine çocuklarımız için önümüzdeki günlerde çeşitli etkinliklerimiz ve çalışmalarımız olacak” dedi.

Menteşe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projede 10 köyden 40 çocuk, sabah saatlerinde önce Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamında ziyaret ettiler. Daha sonra Zeybek Sinemasına giden çocuklar burada patlamış mısır ve meyve suyu eşliğinde “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin – 2 ” adlı animasyon filmi izlediler. Sinema çıkışı mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezine gelerek burada Başkan Gümüş ile beraber yemek yediler. Başkan Gümüş yemek sonrası ise çocuklara dondurma dağıttı.

5 gün sürecek olan etkinlik çerçevesinde, her gün 10 köyün çocuklarının Menteşe’de güzel bir gün geçirmeleri sağlanacak.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.