Mustafa Sarıgül: “Seçim sandığına hiçbir zaman küsülmez

Geçen yerel seçimde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, demokrasiye inananların seçim sandığına hiçbir zaman küsmeyeceğini söyledi.Cumhuriyet Halk Partisi...

Mustafa Sarıgül:  “Seçim sandığına hiçbir zaman küsülmez

Geçen yerel seçimde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, demokrasiye inananların seçim sandığına hiçbir zaman küsmeyeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Örgütü’nün daveti üzerine Muğla’ya gelen geçen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, demokrasiye inananların seçim sandığına hiçbir zaman küsmeyeceğini söyledi. Sarıgül, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü makamında ziyaret etti.

Gürün, burada yaptığı konuşmada Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'da partilerini seçimlerde mükemmel bir şekilde temsil ettiğini belirterek, "Siyasetin uzun soluklu bir iş olduğuna inanıyorum. Biz İstanbul'da kaybetmedik, çok önemli bir başarının altına imza attık. Çok çeşitli faktörler, değişik olaylar seçim sonuçlarına etki ediyor. İstanbul halkı, Sayın Sarıgül'e verdiği oyla çok önemli bir miktarda kendisine olan güveni ve teveccühünü gösterdi. Benim için Sayın Sarıgül, icraatın başında olmasa da manevi olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır." dedi.

İstanbul'da CHP tarihinin en yüksek oyu olan yüzde 40,5 oy aldıklarını kaydeden Sarıgül ise, "Yüzde 3'le seçimi kaybetmek, biraz ağır ve üzüntü verici bir olaydır. İsterdim ki İstanbul'u alarak buraya gelmiş olalım ama şartlar ve koşullar. Demokrasiye inananlar, seçim sandığına hiçbir zaman küsmez. İstanbul'da her iki kişiden bir tanesi oyunu bize verdi. Çok önemli derecede oy aldık ama her şey bir alınyazısıdır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde her partinin ilk turda kendi adayını çıkarması gerektiğini de belirten Sarıgül, "O siyasi partilerin adayları da bir siyasi partinin adayı gibi değil, toplumun her kesimi kucaklayan konuşmalar yapmalı. Bayrağına, toprağına bağlı olan, inançlarımıza saygı gösteren, örflerimizi, âdetlerimizi, geleneklerimizi koruyan bir yapı içerisinde, gerçekten bütün ulusumuzu kucaklamalı” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığını düşünüp düşünmediği sorusuna ise, "Cumhurbaşkanlığı bir siyasal koltuk değil. Cumhurbaşkanlığı, ulusumuzun her kesimini temsil eden bir makam. Bana gelince benim siyasi görevlerim var, siyasi heyecanım var, onlara devam ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimiz hangi adayı gösterirse o adayın kazanması için çalışma yapacağım." diye cevap verdi.

Mustafa Sarıgül, terör örgütü PKK'nın Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağını indirmesi konusunda ise şunları kaydetti: "Bayrağımızın aşağıya indirilmesi, hepimizi haddinden fazla üzmüştür. Keşke olmasaydı. Hiçbir ülkenin bayrağının direkten inmemesi lazım. İktidar, çözüm süreci diye diye uzun yıllar boyunca Kürt açılımı,Alevi açılımı, Roman açılımı dedi, yurttaşları oyaladı. İktidar, ne yazık ki oyalamalarla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bilgi vermeden, kendi başına çalışmalar yaparak Türkiye'yi önemli bir sıkıntıya sokuyor. Ben bunu yurttaşlarımın takdirine bırakıyorum."

Sarıgül daha sonra Yatağan Termik Santrali önündeki özelleştirme karşıtı enerji ve maden işçilerinin kurduğu direş çadırını ziyaret etti.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.