Müslüman olan yabancılara İhtida Belgesi uyarısı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde müftülük, Müslüman olan, fakat bunu ihtida belgesiyle resmileştirmeyen yabancıların Müslüman mezarlığına defini sırasında sıkıntı yaşandığını belirtti.Türkiye’nin gözde turizm merkezi...

Müslüman olan yabancılara İhtida Belgesi uyarısı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde müftülük, Müslüman olan, fakat bunu ihtida belgesiyle resmileştirmeyen yabancıların Müslüman mezarlığına defini sırasında sıkıntı yaşandığını belirtti.

Türkiye’nin gözde turizm merkezi Marmaris’te son yıllarda Müslüman olan yabancıların sayısında artış yaşanmaya başladığı belirtildi. Marmaris İlçe Müftülüğü’nden alınan bilgiye göre, ilçede 35 yılda İngiliz, Alman, Rus, Hollanda, Finlandiya, Romanya, İskoçya, Peru, Hindistan vatandaşı 150 kişi, inandıkları dini bırakarak İslamiyet’i seçti. Bunlardan 115’i kadın, 35’i ise erkelerden oluşuyor.

Belge almaları gerekiyor

Marmaris İlçe Müftüsü Hasan Ersöz, ilçede yaşayan ve İslamiyet’i benimsemiş yabancıların ihtida belgesi almaları gerektiğini, aksi takdirde Müslüman mezarlığına definlerde sorun yaşanabileceğini söyledi. Ersöz açıklamasında, “İlçemizde yaşayıp Müslüman olan ve ihtida belgesini alan yabancı kardeşlerimizin definlerinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Bu kişilerin aldığı ihtida belgesi dünyanın her yerinde geçerli bir belgedir. Kendi ülkelerine bile gittiklerinde belgeyi yetkililere sunmaları halinde, öldükleri zaman defin işlemleri İslami kurallara göre yapılıyor. Ancak ülkemizde yaşadığı sırada kendini İslamiyet’e yakın görüp Müslüman olan ve bunu müftülüklerde resmileştirmeyen kişilerin, öldükten sonra defin işlemleri gerçekleştirilemiyor. Bu kişilerin yakınları ancak vefat ettikten sonra müftülüğe gelip başvuru yapıyorlar. Ben özellikle ilçemizde misafir olan veya yaşayan yabancı Müslüman kardeşlerimizin, vefat ettikten sonra Müslüman mezarlığına gömülmelerini istiyorlarsa ihtida belgelerini almalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca yerli vatandaşlarımızdan çevrelerinde yaşayan yabancıları bu konuda uyarmalarını istiyorum” dedi.

Öte yandan, Marmaris’te Armutalan ve İçmeler mahallelerinde Müslüman mezarlığının hemen yanında gayrimüslim mezarlığı bulunuyor.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.