Müslüman gibi gömüldü

Marmaris’te, kanser hastalığı nedeniyle 84 yaşında hayatını kaybeden bir Fransız, kendisi gibi katolik olan eşinin isteği üzerine İslami kurallara göre gayrimüslim mezarlığına defnedildi.19 yıldır Armutalan Merkez Mahallesi’nde...

Müslüman gibi gömüldü

Marmaris’te, kanser hastalığı nedeniyle 84 yaşında hayatını kaybeden bir Fransız, kendisi gibi katolik olan eşinin isteği üzerine İslami kurallara göre gayrimüslim mezarlığına defnedildi.

19 yıldır Armutalan Merkez Mahallesi’nde yaşayan Louıs Auguste Thomas bir süre önce yakalandığı ilik kanserine yenik düşerek yaşamını yitirdi. Yaşlı adam Armutalan'da gayrimüslim mezarlığında toprağa verildi.

Louıs Auguste'in eşi Josianne Thomas, 'Hıristiyan ve Müslümanların Allah’ı bir' diyerek kocasının İslami kurallara göre defnedilmesini istedi. Bunun üzerine Fransız adamın cenaze töreni İslami kurallara göre yapıldı. İmam, cenaze namazını fransız ailenin evinin önünde kıldırdı. Louıs Auguste Thomas, kılınan cenaze namazının ardından Armutalan'da gayrimüslim mezarlığında İslami kurallara göre defnedildi.

Josianne Thomas da cenaze töreni sonrası yaptığı açıklamada, “Hıristiyan ve Müslümanlar aynı Allah'a inanıyor. Benim için Hıristiyan ya da Müslüman fark etmiyor hepimiz aynı Allah'a inandığımıza göre hangi dine göre defnedilmesinin bir anlamı olmadığına inanıyorum bu yüzden eşimin İslam'i kurallara göre defnedilmesini istedim“ dedi.

Başka bir dine inanan kişinin öldükten sonra Müslüman gibi gömülmesinde İslam'a göre bir sakınca bulunmadığını ifade eden Marmaris Müftüsü Hasar Ersöz, cenaze namazının temiz olan her yerde kılınabileceğine işaret etti.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.