MUSKİ’den, Akbük açıklaması

Akbük koyunda yaşanan su sıkıntısı ile ilgili olarak bir açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden SİT alanı ile ilgili düzenlemenin ardından bölgeye altyapı götürülmesinin planlandığı açıklandı.Gökova Körfezi...

MUSKİ’den, Akbük açıklaması

Akbük koyunda yaşanan su sıkıntısı ile ilgili olarak bir açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden SİT alanı ile ilgili düzenlemenin ardından bölgeye altyapı götürülmesinin planlandığı açıklandı.

Gökova Körfezi içinde yer alan Akbük Koyu’nun içme ve kullanma suyu sıkıntısını gündeme gelmesinin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, bölgenin sit alanı içinde kaldığını, sit konusunun çözüme kavuşması ile altyapı çalışması yapacaklarını açıkladı.

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Akbük çok önemli bir turizm bölgemiz. Akbük koyunda yaşanan su ve altyapı sıkıntısının giderilmesi için MUSKİ olarak başlattığımız çalışmalar sonucu; Akbük’ün 1’nci derece doğal sit alanı olması nedeniyle bölgede çalışma yapamıyoruz. İlgili Bakanlığın yetkililerine konu aktarıldı, ilgililerde; SİT ve ÖÇK bölgelerinde yeni bir düzenleme yapılacağı beyanını tarafımıza iletmişlerdir. Mevzuat açısından önümüzün açılması durumunda bölgeye altyapı getirmeyi planlamaktayız. Turizme dolayısıyla Akbük’e MUSKİ olarak değer katmak isteriz” denildi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.