MUSKİ YATAĞAN’DA BİLGİLENDİRME YAPTI

MUSTAFA AKTAŞMuğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Daire Başkanlığı (MUSKİ), Yatağan’a yapılması planlanan Çamur Arıtma Tesisi için Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. Sosyal tesisleri Sinema salonunda bilgilendirme...

MUSKİ YATAĞAN’DA BİLGİLENDİRME YAPTI

MUSTAFA AKTAŞ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Daire Başkanlığı (MUSKİ), Yatağan’a yapılması planlanan Çamur Arıtma Tesisi için Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. Sosyal tesisleri Sinema salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve bazı vatandaşların katıldığı toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Daire Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Tekkaya beraberinde Şube Müdürleriyle Yatağan’a yapılması planlanan Çamur arıtma tesisi için bilgilendirme yaptı.

Verilen bilgide, Yatağan’a yapılacak olan Çamur arıtma tesisinin Yatağan’a yapılmasındaki amacın Muğla’nın ortak noktası olması hem Fethiye’den hem Bodrumdan gelecek çamurlar için orta bir yer olduğu vurgulandı. Çamurların dorse tırlarla taşınacağı günde 4 ve 5 tırla 40 ton çamur taşıyacağı belirtildi.

Yetkili slayt ortamında yaptığı sunumda şunlar söylendi.

“Aslında bu tesis göze büyütüldüğü kadar büyük bir işletme değil. İlçenin 850 metre dışında 500 metre kare bir alanda kurulacak. Taşınan çamurlar doğrudan kapalı alana giren tırlardan boşaltıldıktan sonra, 850 derecede yakılacak. Elde edilen malzeme de azot ve fosfor olduğu için gübre olarak çiftçilere verilecek.  Tesis kendi kendini yetecek 715 kilovat enerji üretecek tırlar şehir merkezine girmeden taşıma yapacaklar. Koku olmaması ve çevreye zarar vermemesi için gerekli önlemler alındı. Tesisin bacası olacak hava kalitesi sürekli ölçülecek.  Kül tutucu filtreler olacak. Biz şu ana kadar çevreye duyduğumuz duyarlılık dolaysıyla çamurları başka illere gönderiyoruz bu da çok maliyetli oluyor. Yapılacak tesis hem çevre dostu olacak hem de çok sayıda kişiye iş imkânı sağlayacak.”

Avukat Nuray Şahbudak ve bazı muhtarlar, “Neden Yatağan? Zaten kirli bir bölgede yaşıyoruz, tesis için daha fazla bilgi istiyoruz” demeleri üzerine yetkililer ise, yapılacak olan tesisten Bursa, Kocaeli ve başka illerde olduğunu istenmesi halinde oralara gidip görmek isteyenleri götüreceklerini, tesis için ÇED raporu ve ilgili tüm kurumlardan izin alındığını belirttiler.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.