MUSKİ vatandaşı mağdur etmedi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Menteşe’yi besleyen içme suyu hattının özel mülkiyet alanı içerisinde kalması nedeniyle hattın yerini değiştirdi. İçme suyu hattı...

MUSKİ vatandaşı mağdur etmedi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Menteşe’yi besleyen içme suyu hattının özel mülkiyet alanı içerisinde kalması nedeniyle hattın yerini değiştirdi. İçme suyu hattı yol kenarına alınarak vatandaşın mağduriyeti giderildi.

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Menteşe İlçesinin Bayır Mahallesinde bulunan ve Menteşe İlçesinin merkez mahallelerini besleyen içme suyu hattının özel mülkiyet alanı içerisinde kalması nedeniyle çalışma başlattı.

Uzun yıllardır hattın özel mülkiyet alanı içerisinde olması, ekiplerin hat üzerinde meydana gelen sorunlara müdahale etmesini zorlaştırıyordu. Hat üzerinde meydana gelen su kaçaklarının ve yapılacak olan yenileme çalışmalarının vatandaşın özel mülkiyet alanı içerisinde olması nedeniyle MUSKİ ekipleri özellikle kazı çalışmalarında sorun yaşıyordu. Bu nedenle Bahçeyaka içme suyu terfi hattında çalışma başlatan MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi 3. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, hattı özel mülkiyet alanından çıkartıp yol kenarına taşıdı. Yaklaşık bir hafta süren çalışmalar sonunda içme suyu hattının güzergâhı değiştirilerek özel mülkiyet alanından çıkarıldı.

Konu hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Menteşe Mahalle’sini besleyen hattın güzergâhının değişmesi hem bize kolaylık sağladı hem de vatandaşın mağduriyetini giderdiğini belirtti. Ülgen, “Hattın özel mülkiyet alanında kalması iki tarafı da zorluk çıkartıyordu. Hat üzerindeki herhangi bir sorunda müdahale etmemiz zordu. Çıkan sıkıntılarda vatandaşımızın özel mülkiyet alanına zarar vermek istemiyorduk. Bu nedenle hattın yerini değiştirdik ve gerekli yenilemeleri yaptık. İki tarafından da mağduriyeti ortadan kalkmış oldu” dedi.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.