MUSKİ, taş evlere hayat verdi

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Muğla’nın gözde Turizm yerlerinden biri olan Kayaköy’de yaşayan vatandaşların uzun süredir yaşadıkları su sıkıntısını giderdi. Fethiye İlçesi Kayaköy Mahallesi sakini Sebahat Erçetin, “Bundan...

MUSKİ, taş evlere hayat verdi

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Muğla’nın gözde Turizm yerlerinden biri olan Kayaköy’de yaşayan vatandaşların uzun süredir yaşadıkları su sıkıntısını giderdi. Fethiye İlçesi Kayaköy Mahallesi sakini Sebahat Erçetin, “Bundan sonra evlerimizde su eksik olmayacak.  Bu çalışma Kayaköy’e tekrardan hayat verecek” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi  (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, geçmişi MÖ 3000'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy Ören yerinde yaşamlarını sürdüren mahalle sakinlerinin uzun süredir yaşadığı su sıkıntısını gideriyor.

Rumların 1922'deki mübadelede Yunanistan'a gönderilmesinden sonra boşalan Kayaköy'e daha sonra yerleşen ve yaşamlarını sürdüren Kayaköy mahalle sakinlerinin uzun süredir yaşanan su sıkıntısı üzerine MUSKİ ekipleri, bölgede içme suyu hattı yenileme çalışması başlattı. MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı 6. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede toplam 4 bin metrelik içme suyu hattının yenilemesi yapılacak.

Uzun süredir evlerinde su sıkıntısı çektiklerini söyleyen Mahalle Sakini Sebahat Erçetin, gün içerisinde susuz kaldıklarını söyledi. Yapılan çalışmanın Kayaköy için önemli olduğunu belirten Erçetin, “ Uzun süredir yaşadığımız su sıkıntısı MUSKİ tarafından gideriliyor. Bundan sonra evlerimizde susuzluk yaşamayacağız. Bundan sonra evlerimizde su eksik olmayacak.  Bu çalışma Kayaköy’e tekrardan hayat verecek” diye konuştu.

Kayaköy Mahallesinde yapılan çalışma hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen,  şunları söyledi:

“Kayaköy mahallesi, Muğla’nın Turizm açısından önemli bir yeri. Uzun süredir arkadaşlarımızla burada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürekli bu bölgedeki içme suyu hattında kaçaklar meydana geliyor ve ekiplerimiz hafta da bir veya iki defa buraya arızaya geliyorlardı. Çalışmalar esnasında eski boruların içinin ağaç kökleriyle dolu olduğunu ve bu yüzden de evlere suların ulaşmadığını fark ettik. Buradaki arızalara müdahale bizim için hem zaman kaybı hem de ekstra maliyet içeriyordu. Bizde hem bu sorunu ortadan kaldırmak hem de vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için mahallenin içme suyu hattının yenilenmesinin daha uygun olacağını tespit ettik ve çalışmalarımıza başladık. Kısa sürede buradaki 4 kilometrelik hattı yenileyerek mahalle sakinlerinin ve esnafın su sorununu çözmüş olacağız.”

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.